Halákov shutout v AHL, Bulldogs na víťaznej vlne

SITA|24. nov 2007 o 10:02

HAMILTON 24. novembra (SITA) - V piatkovom zápase nižšej zámorskej hokejovej súťaže AHL sa v drese tímu Hamilton Bulldogs zaskvel slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý zlikvidoval všetkých 25 striel ...

HAMILTON 24. novembra (SITA) - V piatkovom zápase nižšej zámorskej hokejovej súťaže AHL sa v drese tímu Hamilton Bulldogs zaskvel slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý zlikvidoval všetkých 25 striel hráčov Toronto Marlies a výrazne prispel k víťazstvu svojho mužstva 3:0. Hamilton zvíťazil už tretí raz v rade. Davdsaťdvaročný bratislavský rodák, ktorý je kmeňovým hráčom tímu NHL Montreal Canadiens, zaznamenal svoj prvý shutout v AHL v sezóne 2007/2008. Na "farme" v Hamiltone odchytal 10 stretnutí, priemer inkasovaných gólov na jeden zápas má zatiaľ 2,62 a percentuálna úspešnosť jeho zákrokov je 91,3.

Jaroslav Halák patril medzi pozitívne brankárske prekvapenia uplynulého ročníka NHL. Odchovanec ružinovského hokeja si svojimi výkonmi na farme Montrealu Hamilton Bulldogs vybojoval miesto v prvom tíme Canadiens a po zranení brankárskej jednotky Cristobala Hueta bol veľkou oporou mužstva. Novú sezónu však začal opäť na farme v AHL, keďže neuspel v súboji o post montrealskej dvojky s ďalším mladíkom Careyom Priceom. Nedávno sa však objavili špekulácie, že o Halákove služby majú záujem tímu NHL Pittsburgh, San Jose, Phoenix a Washington.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»Halákov shutout v AHL, Bulldogs na víťaznej vlne