Halák vychytal výhru proti lídrovi z Vancouvru

Peter Budaj inkasoval z osemnástich striel až päťkrát.
Peter Budaj inkasoval z osemnástich striel až päťkrát. (Autor: SITA/AP)
SITA|15. feb 2011 o 07:44

Jaroslav Halák vychytal výhru v zápase s Vancouvrom. Nedarilo sa Petrovi Budajovi, ktorý dostal od hráčov Calgary päť gólov.

NEW YORK. Dvaja slovenskí brankári pôsobiaci v zámorskej hokejovej NHL odchádzali po svojich pondelkových súbojoch z ľadu s úplne odlišnými pocitmi. Jaroslav Halák mohol byť spokojný, keďže jeho St. Louis zdolalo v domácom prostredí lídra súťaže z Vancouveru 3:2 (2:1, 1:0, 0:1) a on prispel k tesnému víťazstvu 23 úspešnými zákrokmi.

Horšie dopadol Peter Budaj, ktorého Colorado podľahlo tímu z Calgary vysoko 1:9 (0:5, 1:0, 0:4). Budaj začal stretnutie ako prvý brankár domácich "lavín", ale už v 6. min po druhom góle hostí ho tréner Joe Sacco nahradil Craigom Andersonom.

Colorado dostalo v Denveri prvýkrát deväť gólov

Ten však počas prvej tretiny inkasoval hneď trikrát, preto od druhej časti hry vyskúšal šťastie v bránke opäť slovenský gólman. Prostrednú časť hry vyhrali domáci 1:0, ale v záverečnej dvadsaťminútovke Budaj pustil za svoj chrbát ďalšie tri puky z hokejok hráčov Flames a v 50. min za stavu 1:8 znovu zamieril na striedačku. Deväť gólov inkasovali brankári Colorada v tejto sezóne prvýkrát, počas pôsobenia klubu v Denveri sa to ešte nestalo.

Avalanche prehrali ôsmykrát v rade a v tabuľke Západnej konferencie im patrí predposledná 14. priečka 10 bodov za postupom do play-off.

"Už od prvého vhadzovania sme neboli na zápas dostatočne koncentrovaní. Ani ja som na tom nebol ideálne. Bol to hrozný večer, je ťažké ho stráviť. Jeden z najhorších zápasov v mojej kariére, jednoducho nočná mora, pretože nikto nebol dostatočne pripravený. Dnes by sme pozitíva na našom výkone hľadali márne," povedal po stretnutí podľa nhl.com Peter Budaj.

Internetová stránka súťaže napísala, že tento duel znesie označenie "masaker valentínskeho dňa". Hráči Calgary v pondelok neprejavili v Pepsi Centre voči domácim ani kúsok lásky. Flames z posledných 12 zápasov vyhrali deväť a začínajú sa tlačiť do play-off. "Hrali sme výborne ako tím," pochválil výkon Calgary Olli Jokinen, ktorý dal gól a pridal tri asistencie.

Nečakaná výhra Blues

St. Louis vyhralo len dva z posledných deviatich zápasov, v pondelok však zdolalo lídra súťaže z Vancouveru 3:2. "Bluesmani" vyťažili z presiloviek, v ktorých z piatich pokusov dali dva góly. Halák bol v zápase veľkou oporou a najmä v tretej tretine predviedol niekoľko dôležitých zákrokov.

"V poslednej tretine sme hrali veľmi dobre, mali sme tlak, ale Halák bol jednoducho vynikajúci," povedal tréner Canucks Alain Vigneault.

Hokejisti Phoenixu sa po víťazstve nad Washingtonom dostali na čelo vyrovnanej Pacifickej divízie. Najväčšiu zásluhu na piatej výhre Coyotes v rade mal brankár Iľja Bryzgalov. "Dnes podal fantastický výkon, bol neuveriteľný. Chytal ešte lepšie ako v predchádzajúcich zápasoch, v ktorých mal dvakrát čisté konto," chválil Bryzgalova kapitán Phoenixu Shane Doan.

Výsledky - pondelok:

St. Louis - Vancouver 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)

Góly: 6. McDonald, 13. Steen, 38. Berglund - 11. H. Sedin, 42. Hansen. Brankári: HALÁK - Luongo, strely na bránku: 34:25, 19.150 divákov.

Phoenix - Washington 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Góly: 30. Hanzal, 38. Whitney, 45. Fiddler - 29. Johansson, 46. Bradley. Brankári: Bryzgalov - Neuvirth, strely na bránku: 18:31, 13.856 divákov.

Colorado - Calgary 1:9 (0:5, 1:0, 0:4)

Góly: 32. Winnik - 1. Moss, 6. Babchuk, 12. Iginla, 13. Glencross, 18. Jokinen, 41. Tanguay, 43. Glencross, 50. Iginla, 59. Stajan. Brankári: BUDAJ (6.-20. a 50.-60. Anderson) - Kiprusoff (54. Karlsson), strely na bránku: 23:33, 14.035 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák vychytal výhru proti lídrovi z Vancouvru