Vzišlo to z jeho iniciatívy. Kapitán Tatrana zostáva v klube

Oliver Rábek.
Oliver Rábek. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. máj 2022 o 13:26

V klube pôsobí od sezóny 2012/2013.

PREŠOV. Tesne pred začiatkom finálovej série Niké handball extraligy predĺžil úradujúci hádzanársky majster Tatran Prešov zmluvu s kapitánom tímu Oliverom Rábekom o ďalšie dve sezóny.

Aktuálna zmluva mala 34-ročnému hráčovi uplynúť v lete budúceho roka. Nový kontrakt tak platí až do 30. júna 2025. Tatran o tom informoval na klubovom webe.

Odchovanec novozámockej hádzanej pôsobí v zelenobielom drese najlepšieho hádzanárskeho tímu na Slovensku od sezóny 2012/13, keď podpísal šesťročnú zmluvu.

"Aj napriek zaujímavým ponukám, ktoré za tie dlhé roky mal, ostal verný nášmu klubu a svoj život spojil s Prešovom. Tento skúsený hráč a kapitán tímu tu zrejme aj skončí svoju kariéru," poznamenal majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar.

Tieto slová potvrdil samotný hráč, ktorý zároveň uviedol, že predĺženie zmluvy vzišlo z jeho iniciatívy. "Predĺžil som o ďalšie dva roky do roku 2025. Avizoval som, že tu mám rodinu, nevyhľadám a ani by som už nechcel odchádzať do nejakých nových klubov a začínať tam odznova.

Tu sme zabývaní. Manželka začala chodiť na vysokú školu, syn nastupuje od septembra do školy. Sme tu spokojní," vysvetlil dôvody predĺženia kontraktu Rábek, ktorý sa už plne koncentruje na vyvrcholenie domácej extraligy.

Vo svojej desiatej sezóne v drese Tatrana zabojuje už od soboty o svoju deviatu majstrovskú trofej (v ročníku 2019/20 bola sezóna anulovaná pre pandémiu koronavírusu). Súperom vo finálovej sérii budú Košice, ktoré si v semifinále poradili s Považskou Bystricou.

"V kabíne sme držali prsty Košiciam, nech im to vyjde. Predsa len, máme ich bližšie a hrá tam veľa chlapcov, ktorí hrali v Prešove. So všetkými sa poznáme a osobne mám so všetkými dobrý vzťah. Teda, aspoň si to myslím.

Čiže lepšie nám vychádzali Košice, ktoré odohrali semifinálovú sériu na päť zápasov, aj keď sme tipovali, žeby to mohlo byť aj skôr. Odohrali ale dosť náročnú šnúru s ťažkými zápasmi," povedal smerom k finálovému súperovi Rábek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Vzišlo to z jeho iniciatívy. Kapitán Tatrana zostáva v klube