Grigov Liberec pokračuje vo víťaznom ťažení

Sportnet|20. okt 2004 o 00:00

Dohrávka českej futbalovej ligy priniesla nečakane hladké víťazstvo Liberca nad Baníkom Ostrava na Bazaloch 4:0. Český majster kapituloval pred skvelou pozičnou hrou hostí, ktorí viac túžili po víťazstve. Na ich hru bolo radosť pozerať sa. Do ideálnej ...

Dohrávka českej futbalovej ligy priniesla nečakane hladké víťazstvo Liberca nad Baníkom Ostrava na Bazaloch 4:0. Český majster kapituloval pred skvelou pozičnou hrou hostí, ktorí viac túžili po víťazstve. Na ich hru bolo radosť pozerať sa. Do ideálnej zostavy sa dostali až štyria z Liberca - Valachovič, Hodúr, Polák a Slepička. Liberec je tretí s 18 b za Spartou (23) a Olomoucom (19). Na lavičke úraduje slovenský trénerský legionár STANISLAV GRIGA.

S akým pocitom ste sedeli na lavičke?

"Bol veľmi príjemný po takom výkone. Druhý polčas bol najlepším výkonom mužstva, odkedy pri ňom pôsobím. Do prestávky to bol vyrovnaný futbal s premárnenými šancami na oboch stranách. Nám pomohol prvý gól, ktorý nás upokojil. V druhom polčase sme predviedli veľmi kvalitný výkon, ale ku skóre nám pomohlo aj šťastie. Objektívne priznávam, že do čoho sme kopli, to nám tam padlo."

V čom bol základ úspešnej Grigovej taktiky?

"Nebola to len moja, ale dielo celého realizačného tímu. Vychádzala z precíznej defenzívy a kvalitného prechodu do útoku. Predtým sme vonku tiež mávali prevahu, ale nedarila sa nám streľba a nevyhrali sme."

Ostrava je po odchode niektorých hráčov trochu čara zbavená, ale víťazstvo 4:0 je prekvapujúco vysoké.

"O Ostrave by som nehovoril v tom duchu, že je oslabená. Je stále silná a má najvyššie ciele, len sa jej nedarí. Aj káder má na opätovný boj o titul."

Je v Liberci spokojnosť s doterajšími výkonmi?

"Je to relatívne. Jeden zápas vyhráte a vynášajú vás, potom sa niečo nepodarí a na dobré sa zabudne. O týždeň sa to už môže otočiť. My sme po sérii troch výhier, z toho dvoch u súperov, a tak je pohoda. Navyše brankár Hauzr šesť zápasov za sebou neinkasoval."

V kádri máte šiestich Slovákov, z toho Valachovič, Kisel, Hodúr a Šinglár hrávajú pravidelne, chýbajú Ančic a Hološko.

"Ak by boli zdraví, hrali by aj oni. Hološko, ktorý je dlhodobo zranený, bol vôbec najväčšou nádejou Liberca do budúcnosti. Trpezlivo čakáme na jeho návrat."

Neprekážalo by v Liberci, keby nastúpili v zostave šiesti Slováci?

"Tu sa to tak neberie. Liberec má už roky záujem o kvalitných hráčov zo Slovenska a dáva im šancu. Nie je problém ani s počtom cudzincov. Môže ich hrať toľko, koľko ich klub má. Teda aj šiesti Slováci v jednej zostave. Možno to raz tak opäť bude. Už sme tak hrali."

Aké ciele vám stanovilo vedenie?

"Tradične - účasť v európskom pohári a v ňom sa dostať čo najďalej." JÁN MIKULA

Zostava kola 9. kola českej ligy

Vaniak (Olomouc, 8 nominácií) - Lukáš (Liberec, 8), Homola (Sparta, 8), Bejbl (Slavia, 5), Valachovič (Liberec, 4) - Poborský (Sparta, 5), Hodúr (Liberec, 6), Sivok (Sparta, 5), Polák (Liberec, 6), Weber (Jablonec, 5) - Slepička (Liberec, 8).

(Číslo v zátvorke znamená v koľkých médiách sa hráč objavil v zostave kola).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Grigov Liberec pokračuje vo víťaznom ťažení