Good Angels čaká v play off súper, ktorého si neželali

(Autor: TASR)
Tomáš Prokop|7. feb 2013 o 14:04

Košické basketbalistky vyzvú v play off Európskej ligy španielsky tím zo Salamancy.

BRATISLAVA. „V Targovišti nechcem nič vypustiť, stále máme o čo hrať,“ povedal pred týždňom po skvelej výhre nad silným Fenerbahce Istanbul tréner Good Angels Košice Maroš Kováčik.

Vedel, o čom hovorí, výhra v Rumunsku by definitívne prihrala jeho tímu v play off Európskej ligy najslabšieho súpera z postupujúcich. Okrem toho by tím čakalo aj príjemné cestovanie do Maďarska, respektíve do Prahy. Prehra však veci skomplikovala a Košičanky nakoniec vyzvú nevyspytateľnú Salamancu.

Hrali príliš individuálne

„Nepristúpili sme k zápasu tak, ako by sme mali. Dievčatá si nedali pozor na to, že hrali proti tímu, ktorý najlepšie útočne doskakoval v našej skupine. Hrali až príliš individuálne, akoby si mysleli, že môžu Targovište zdolať o pätnásť bodov a bude po zápase. Opak bol pravdou,“ nešetril kritikou pre klubovú stránku Kováčik.

V konečnom tabuľke šestnástich postupujúcich tímov skončil slovenský majster na piatom mieste.

Španielsky tím si zabezpečil dvanástu priečku jasnou výhrou na palubovke Záhrebu. Košice tak čaká namiesto príjemného súpera tím, ktorý vie prekvapiť.

Zdolali suveréna euroligy

Dokázal to aj v skupine, keď ako jediný zdolal suverénny Jekaterinburg, ktorý postúpil do play off z prvého miesta.

„Ak by mi niekto pred sezónou povedal, že nás čaká v play off Salamanca, bral by som to hneď. Ale teraz, keď si uvedomím, že sme mohli hrať s ešte prijateľnejším tímom, je to určité sklamanie,“ hovoril manažér Daniel Jendrichovský.

Tréner Kováčik dodal, že jeho tím čaká veľa práce, keďže hráčky Salamancy až tak nepozná a musí si ich hru dobre naštudovať. „Určite to nebude ľahký súper. Hocikto nezdolá suveréna základnej časti z Jekaterinburgu.“

Play off Európskej ligy o postup na záverečný turnaj Final Eight začína 19. februára. Odvetu hrajú Košičanky 22. februára v Salamance. Prípadný tretí zápas (hrá sa na dve víťazstvá) sa odohrá v Košiciach 27. februára.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Good Angels čaká v play off súper, ktorého si neželali