Gombos prehral vo finále štvorhry, titul pre Skupských

Norbert Gombos neuspel vo finále štvorhry.
Norbert Gombos neuspel vo finále štvorhry. (Autor: TASR)
SITA|8. nov 2014 o 19:40

Partnerom slovenského daviscupového reprezentanta bol Adam Pavlásek z Česka.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Norbert Gombos a Čech Adam Pavlásek, držitelia voľnej karty, prehrali v sobotňajšom finále štvorhry na Slovak Open s britskými deblovými špecialistami Kenom a Nealom Skupskými za 69 minút 3:6, 6:7 (3).

Šampióni si odnášajú z Aegon arény 110 bodov do príslušného renkingu a spoločných 5250 eur, zdolaných uteší 65 bodov a 3100 eur.

Gombos v piatok vo štvrťfinále dvojhry nestačil na Uzbeka Farrucha Dustova. Budúci týždeň sa predstaví na challengeri vo fínskych Helsinkách.

Vo finále dvojhry sa v nedeľu o 16.00 h stretnú spomenutý Dustov a Nemec Peter Gojowczyk nasadený ako siedmy.

Bratia Skupskí v piatok v semifinále debla mali v tzv. supertajbrejku manko 6:9 proti chorvátskym súrodencom Antemu a Matemu Pavičovcom, takže odvrátili tri mečbaly v rade.

Veľká Británia sa presadila v debli na Slovak Open už v roku 2010 zásluhou páru Colin Fleming, Jamie Murray. Dvoma úspešnými Slovákmi sú Igor Zelenay (2009 s Nemcom Philippom Marxom) a Lukáš Lacko (v roku 2011 s Čechom Janom Hájkom).

"Pravdupovediac, s Adamom sme nečakali, že sa dostaneme až do finále. Je to pre nás obrovská skúsenosť, porazili sme na tomto turnaji skúsené deblové dvojice. Ďakujem Adamovi, vytvorili sme dobrý pár. Tiež chcem poďakovať STZ za voľnú kartu, ktorú sme na turnaji dostali, ďalej rodine a všetkým, ktorí nás povzbudzovali," citovala oficiálna stránka turnaja slová Gombosa, ktoré odzneli na slávnostnom ceremoniáli.

Slovak Open - štvorhra - finále

Ken Skupski, Neal Skupski (V. Brit.-4) - Norbert Gombos, Adam Pavlásek (SR/ČR) 6:3, 7:6 (3) za 69 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Gombos prehral vo finále štvorhry, titul pre Skupských