Gacík: Všetko je to postavené na dobrovoľnosti

Mužstvo Slávie TU Košice naďalej vedie Juraj Gacík.
Mužstvo Slávie TU Košice naďalej vedie Juraj Gacík. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|15. aug 2012 o 00:00

Letnú prípravu na novú sezónu už začali aj basketbalisti Slávie TU Košice. Účastník prvej ligy trénuje v domácich podmienkach.

Kormidelník technikov Juraj Gacík bude aj v novom ročníku pracovať zväčša s mladými hráčmi.

KOŠICE. Basketbalisti Slávie TU Košice v týchto dňoch naháňajú kondíciu. Mužstvo naďalej vedie Juraj Gacík.

Ten privítal v tréningovom procese tie isté tváre, s ktorými pracoval aj v poslednej sezóne. V nej vysokoškoláci obsadili tretie miesto.

„Tím v podstate ostal pokope. Akurát syn odišiel do Rožňavy a skončil u nás aj Potočár, ktorý si hľadá angažmán. Do kádra pribudli akurát juniori Hintoš a Mesarč. Starší hráči – Laco a Utľak by sa k mužstvu mali pripojiť pred začiatkom sezóny. Popri zamestnaní už celú prípravu s nami neabsolvujú,“ hovorí Juraj Gacík.

V súvislosti so skúsenejšími hráčmi dodáva: „Fungujeme v amatérskych podmienkach. Takže budeme radi, ak Laco či Utľak pomôžu počas súťaže.“

Ťarcha na mladých

Prvá liga štartuje koncom septembra. Tretí celok uplynulej sezóny nebude fungovať v iných pomeroch ako doposiaľ.

„Sme akurát o jeden krok ďalej vďaka tomu, že chlapci dozrievajú. Ešte stále sú v mladom veku, veď gro tímu je od 18 do 22 rokov a podľa mňa basketbalista vyzreje tak okolo dvadsaťpäťky. Takže títo hráči sú ešte stále vo vývoji, môžu napredovať. Nemáme skúsených extraligistov, takže tá ťarcha leží na mladých. Tí sa učia, aj na vlastných chybách. Sme radi, že aspoň sem – tam získame skúsenejšieho hráča, ale inak to stojí a padá na mladých.“

V Košiciach sa v posledných rokoch hovorilo miestami aj o postupe do najvyššej súťaže. Avšak na takýto cieľ sa nenašli adekvátne podmienky, takže Slávia TU zotrváva pri prvoligovom účinkovaní s vlastnými odchovancami.

„Finančné prostriedky zatiaľ nemáme. A týchto hráčov tak môžeme motivovať akurát perspektívou. Všetko je to teda postavené na dobrovoľnosti. Pracovať môžeme len s tými, ktorí majú chuť a chcenie. Taká je v súčasnosti realita slovenského športu,“ skonštatoval Juraj Gacík.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Gacík: Všetko je to postavené na dobrovoľnosti