Slováci chcú spečatiť postup. Berky očakáva konečné prvé miesto v skupine

Marián Berky.
Marián Berky. (Autor: TASR – Lukáš Grinaj)
SITA|15. okt 2022 o 15:09

Slováci odohrajú záverečný štvrtý súboj v skupine až 8. marca 2023 v Lotyšsku.

BRATISLAVA. Slovenskí reprezentanti vo futsale sú po dvoch zápasoch prvej fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta v roku 2024 na čele 12. kvalifikačnej skupiny so ziskom štyroch bodov za víťazstvo nad Lotyšmi (3:0) a remízu s Nemcami (1:1).

Hlavný tréner Marián Berky chce spečatiť postup do ďalšej časti kvalifikácie a celkové prvenstvo v skupine už v najbližšom stretnutí, Slováci 9. novembra privítajú v Leviciach výber Nemecka (18.00 h).

"Kontrolujeme situáciu, čaká nás domáci duel s Nemeckom, ktorý veľa napovie. Ak by sme my vyhrali, postupovali by sme z prvého miesta a Nemecko by sa zároveň vzdialilo vidine postupu do play-off z druhej priečky.

Aj z tohto pohľadu to bude pre diváka v Leviciach atraktívny zápas," povedal Berky pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Slováci odohrajú záverečný štvrtý súboj v skupine až 8. marca 2023 v Lotyšsku.

Remíza z duelu proti Nemcom v Drážďanoch sa Berkymu mál a v domácej odvete očakáva od svojich zverencov triumf. "Budeme sa snažiť byť v porovnaní s duelom v Drážďanoch aktívnejší, budeme hrať na rýchlej palubovke.

Áno, naším cieľom bude dosiahnuť v Leviciach výsledok, po ktorom by sme mohli cestovať do Lotyšska už v pozícii istého postupujúceho," uviedol slovenský tréner, ktorý sa v prvých dvoch dueloch mohol spoľahnúť na tradičné opory reprezentácie.

"V prvom zápase naplnili lídri očakávania, boli dominantní a pridal sa k nim výborne hrajúci Róbert Greško. Ten do Nemecka s mužstvom neodcestoval zo súkromných dôvodov. Vedeli sme o tom, museli sme ho v odvete nahradiť.

V Drážďanoch to vzal na seba Tomáš Drahovský, ale zvyšok tímu mal slabší pohyb. Spoluhráči sa spoliehali na jeho kvality a nepomohli mu tak ako by sme potrebovali," dodal Berky, ktorého potešili aj výkony mladíkov Matúša Ševčíka či brankára Mareka Karpiaka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Slováci chcú spečatiť postup. Berky očakáva konečné prvé miesto v skupine