Futbalová lekcia od Španielov

Sportnet|24. okt 2003 o 00:00

BRATISLAVA - Slovenským futbalistom do 20 rokov nevyšla domáca generálka na finálový turnaj majstrovstiev sveta, ktorý sa v závere roka uskutoční v Spojených arabských emirátoch (27. novembra - 19. decembra 2003). Na štadióne NTC Senec prehrali v stredu .

BRATISLAVA - Slovenským futbalistom do 20 rokov nevyšla domáca generálka na finálový turnaj majstrovstiev sveta, ktorý sa v závere roka uskutoční v Spojených arabských emirátoch (27. novembra - 19. decembra 2003). Na štadióne NTC Senec prehrali v stredu so Španielskom 0:4, pričom lekciu dostali od majstrov Európy do 19 rokov najmä v efektívnejšej koncovke.

„Nevyužili sme z viacerých šancí ani tie najvyloženejšie, na druhej strane možno povedať, že súper vyťažil z minima maximum. Napriek nepríjemnej prehre som rád, že sme v domácej generálke hrali s mimoriadne kvalitným súperom. Len taký nás môže dokonale preveriť, odhaliť naše chyby a nedostatky. Dvadsaťroční Španieli hrali na jeden-dva dotyky, to nevidíme ani v našej lige. Nestrácali zbytočne lopty v strede ihriska, boli pohybliví a dynamickí. Naopak, my sme robili veľa chýb v rozohrávke i v defenzíve, za čo nás súper hrajúci na brejky potrestal. Musíme sa aj z tohto zápasu poučiť. Myslím, že Španieli budú hrať na majstrovstvách sveta o medaily,“ skonštatoval tréner bronzových medailistov z ME hráčov do 19 rokov v Nórsku Peter Polák. Trénera španielskej reprezentácie Ginesu Melendezu zaujal slovenský stredopoliar Milan Ivana. Podľa neho má všetky predpoklady, aby v budúcnosti obliekal dres jedného z klubov Primera división.

Mladí Slováci odohrajú do začiatku šampionátu ešte päť medzištátnych stretnutí s dvadsiatkami Austrálie, Kórejskej republiky, Kolumbie, olympionikmi Ománu a ománskou dvadsaťjednotkou.

„Máme ešte mesiac na to, aby sme odstránili nedostatky v defenzíve. Avšak nielen v defenzívnej činnosti obrannej štvorice, ale komplexnom bránení celého tímu. Na turnaj do Kórey pôjdu hráči, ktorí nehrávajú pravidelne v lige a s výnimkou Čecha aj obrana zo zápasu so Španielskom. Musíme sa vrátiť k hernému systému, s ktorým sme boli úspešní. Musíme hrať v prvom rade takticky. To bola naša doména na ME, kde sme vedeli stredový priestor zhustiť a nedovolili súperovi rozvinúť akcie,“ dodal Polák. Nomináciu na svetový šampionát zverejní reprezentačný tréner po návrate z turnaja v Kórejskej republike.

(tasr)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Futbalová lekcia od Španielov