Nedávno hrali proti Dunajskej Strede. V Marseille majú ďalšie prípady koronavírusu

Záber z prípravného zápasu Dunajskej Stredy proti Marseille.
Záber z prípravného zápasu Dunajskej Stredy proti Marseille. (Autor: dac1904.sk)
TASR|18. aug 2020 o 11:35

Vo francúzskom klube sú už štyria chorí.

MARSEILLE. Vedenie najvyššej francúzskej futbalovej súťaže odložilo piatkový úvodný zápas novej sezóny. Duel medzi domácim Olympiqueo Marseille a St. Etienne sa neuskutoční pre šírenie koronavírusu v domácom tíme.

Zápas odohrajú v náhradnom termíne 16. alebo 17. septembra. Na piatok preložili zápas medzi Bordeaux a Nantes, pôvodne plánovaný na sobotu.

Marseille v utorok ráno potvrdilo tri nové prípady. Po nedeľnom testovaní sú v tíme štyri osoby s ochorením COVID-19. Vedenie Ligue 1 v stanovisku uviedlo, že odloženie duelu odporučila národná komisia pre boj proti koronavírusu.

Podľa regionálneho denníka La Provence sa nové tri prípady týkajú brankára Stevea Mandandu a stredopoliarov Maxima Lopeza a Valentina Rongieho.

Futbalisti Marseille nedávno odohrali prípravný zápas počas sústredenia v Rakúsku aj proti Dunajskej Strede. Hralo sa 25. júla a slovenský tím zvíťazil 2:1.

Situácia vo francúzskom tíme sa však Dunajskej Stredy nijako netýka. Klub uviedol, že po zápase všetci hráči absolvovali test na koronavírus s negatívnym výsledkom.

Testovanie bolo podmienkou pred následným prípravným zápasom proti Nice (0:6), ktorý sa hral 1. augusta.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Nedávno hrali proti Dunajskej Strede. V Marseille majú ďalšie prípady koronavírusu