Hral semifinále MS, má titul z Copa América. Uruguajský rekordér ukončí kariéru

Diego Godin.
Diego Godin. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. júl 2023 o 07:38 (aktualizované 31. júl 2023 o 15:48)

Pôsobil v Atléticu Madrid, Interi Miláno či vo Villarreale.

BUENOS AIRES. Uruguajský futbalový reprezentant Diego Godín počas víkendu ukončí aktívnu kariéru.

Oznámili to predstavitelia argentínskeho klubu Velez Sarsfield, v ktorom 37-ročný obranca pôsobí. Informovala o tom agentúra AFP.

"Sú to slzy radosti z kariéry plnej úspechov aj prehier. Chcel som sa takto rozhodnúť, keďže som zdravý.

Môže sa to zdať prekvapujúce, ale uvažoval som o tom už dlhšie. Teraz mám iné priority, moja rodina je v Uruguaji a nedávno som sa stal otcom.

Chcem si oddýchnuť a užiť si iné veci. Chcel som odísť z ihrísk s dobrou reputáciou," uviedol Godin, ktorý je so so 161 reprezentačnými štartmi uruguajský rekordér, dlhé roky bol kapitán národného tímu.

Godín je so 161 reprezentačnými štartmi uruguajským rekordérom, dlhé roky bol kapitánom. Na MS 2010 v JAR postúpil so svojím tímom do semifinále a v roku 2011 sa tešil s "Urus" z triumfu na Copa América.

Posledný zápas v národnom tíme absolvoval vlani v decembri na MS v Katare.

Uruguajčania aj napriek víťazstvu 2:0 nad Ghanou nepostúpili zo základnej skupiny, v tabuľke skončili tretí za Portugalskom a Kórejskou republikou.

Na klubovej scéne Godín pôsobil v Atléticu Madrid, Interi Miláno a vo Villarreale. S Atleticom v roku 2014 vyhral najvyššiu španielsku súťaž, s "Los Colchoneros" získal aj dve trofeje v Európskej lige UEFA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hral semifinále MS, má titul z Copa América. Uruguajský rekordér ukončí kariéru