Slovenky uzavrú rok dvomi zápasmi u súperiek. Tréner Kopúň zverejnil nomináciu

Tréner Peter Kopúň.
Tréner Peter Kopúň. (Autor: TASR)
TASR|16. nov 2021 o 13:30

Slovenské futbalistky sa predstavia aj v Írsku aj vo Švédsku.

BRATISLAVA. Slovenské futbalistky uzavrú kalendárny rok dvoma kvalifikačnými zápasmi MS 2023 v Írsku a vo Švédsku. Reprezentačný tréner Peter Kopúň na súboje nominoval 22-členný káder.

Slovenkám po troch kolách patrí v A-skupine tretie miesto. Po septembrových prehrách so Švédskom 0:1 v Senci a Fínskom 1:2 v Turku, vyhrali Slovenky doma nad Gruzínskom 2:0.

Program Slovenska

Štvrtok 25. novembra: Írsko - Slovensko (20.00 hod, Dublin)

Utorok 30. novembra: Švédsko - Slovensko (19.00 hod, Malmö)

Zraz nominovaných hráčok a realizačného tímu je v nedeľu 21. novembra do 12.00 hod v hoteli Senec v Senci.

Víťazi kvalifikačných skupín postúpia na šampionát priamo, tímy z druhých miest absolvujú fázu play off podľa tohto kľúča:

Ttri najlepšie idú priamo do 2. kola. Zvyšných šesť odohrá 1. kolo na jeden zápas (o zložení aj domácom prostredí rozhodne žreb), víťazi postúpia do 2. kola. Druhé kolo play off sa hrá na 1 zápas, o zložení dvojíc aj o domácom prostredí rozhodne žreb.

Z troch víťazov dvaja s najlepším koeficientom postúpia na MS, tretí s najhorším koeficientom sa zúčastní na medzikontinentálnej kvalifikácii.

Nominácia Slovenska

Brankárky: Mária Korenčiová (AC Miláno), Patrícia Chládeková (Wacker Innsbruck), Dominika Rezeková (SKV Altenmarkt)

Obrankyne: Jana Vojteková (SC Freiburg), Andrea Horváthová, Patrícia Fischerová (obe Czarni Sosnowiec), Diana Bartovičová (Slavia Praha), Monika Bytčánková, Viktória Čeriová (obe Slovan Bratislava), Kristína Košíková (FC Slovan Liberec) ,Nikol Mazúchová (Lokomotíva Brno H.H.)

Stredopoliarky: Lucia Ondrušová (Sparta Praha), Alexandra Bíróová, Mária Mikolajová (obe SKN St. Pölten), Dominika Škorvánková (Montpellier HSC), Kristína Panáková (Spartak Myjava), Diana Lemešová (Wacker Innsbruck), Ľudmila Maťavková (FC Bruggy)

Útočníčky: Martina Šurnovská (Slavia Praha), Patrícia Hmírová (Apollon Ladies FC), Laura Žemberyová (UaB Blazers), Klaudia Fabová (KKPK Medyk Konin)

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenky uzavrú rok dvomi zápasmi u súperiek. Tréner Kopúň zverejnil nomináciu