Marcelo sa lúči s Realom Madrid. Prišiel som ako chlapec, odchádzam ako chlap, povedal

Marcelo.
Marcelo. (Autor: SITA/AP)
SITA|14. jún 2022 o 15:56

Do madridského klubu prišiel v roku 2007 z brazílskeho klubu Fluminense, odchádza ako rekordér Realu v počte získaných trofejí.

MADRID. Brazílsky futbalista Marcelo po takmer šestnástich rokoch definitívne ukončil hráčsku kapitolu v španielskom klube Real Madrid.

Organizácia zo Štadióna Santiaga Bernabéua mu v pondelok pripravila slávnostnú rozlúčku, na ktorej nechýbalo všetkých 25 trofejí, ktoré tento 34-ročný rodák z Ria de Janeiro získal v drese "bieleho baletu".

Na ceremónii klubovému rekordérovi v počte trofejí vyhŕkli slzy a chvíľu dokonca hľadal správne slová, keď chcel poďakovať prítomnému Raúlovi Gonzálezovi.

Práve táto klubová ikona a momentálne kouč B-mužstva Realu Marcelovi podľa jeho slov veľmi pomohla pri jeho začiatkoch v Madride.

"Musím poďakovať Raúlovi, ktorý tu sedí. Veľmi si mi pomohol, keď som prvýkrát prišiel. Nezabudnem, ako si nám dal darček a veľa rád, keď sa mi narodil syn Enzo. Ty a tvoja rodina ste vždy boli veľmi starostliví. Nikdy na to nezabudnem. Vždy som sa snažil nasledovať tvoj príklad," povedal Marcelo.

Hráč, bez ktorého si madridskí fanúšikovia dlhé roky nevedeli predstaviť ľavú stranu defenzívnej formácie, prišiel do Realu ako 18-ročný tínedžer v roku 2007 z brazílskeho klubu Fluminense.

Pôsobenie v drese "Los Blancos" ukončil minulý mesiac, keď získal svoj piaty triumf v Lige majstrov. Realu tiež pomohol k šiestim prvenstvám v španielskej La Lige, štyrom triumfom na majstrovstvách sveta klubov, trom kontinentálnym superpohárom, dvom víťazstvám v španielskej pohárovej súťaži Copa del Rey a piatim národným superpohárom.

S brazílskou reprezentáciou vyhral Pohár konfederácií a získal dve olympijské medaily.

"Z Brazílie som odišiel hrať za veľký európsky tím. Ako 18-ročný som podpísal zmluvu s Realom Madrid. Bolo to obrovské dobrodružstvo a dnes odtiaľto odchádzam ako hráč s najväčším počtom trofejí v histórii najlepšieho klubu na svete," dodal Marcelo, ktorému prezident klubu Florentino Pérez odovzdal zlaté a diamantové odznaky Realu Madrid so slovami, že madridský klub bude vždy jeho domov.

Marcelo poznamenal, že pred odchodom do "futbalového dôchodku" plánuje hrať ešte niekoľko rokov a potom chce spolupracovať s Realom Madrid.

"Toto je deň radosti, nie smútku. Prišiel som ako chlapec a odchádzam ako muž," zakončil Marcelo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Marcelo sa lúči s Realom Madrid. Prišiel som ako chlapec, odchádzam ako chlap, povedal