Červená karta zabila futbal a nádej Slavie. Aj Giroud sa divil, čo sa rieši

Švédsky rozhodca Glenn Nyberg vylúčil kapitána Slavie Tomáša Holeša (druhý zľava).
Fotogaléria (19)
Švédsky rozhodca Glenn Nyberg vylúčil kapitána Slavie Tomáša Holeša (druhý zľava). (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|14. mar 2024 o 23:20

Slavia Praha vypadla v osemfinále Európskej ligy s AC Miláno.

BRATISLAVA. "Najviac ma mrzí to vylúčenie, pretože sme v jedenástich nemohli ukázať viac. Som veľmi zvedavý, aký by bol výsledok," hovoril po zápase na ikonickom San Sire tréner Jindřich Trpišovský.

Pražská Slavia prehrala 2:4, pričom posledný gól inkasovala päť minút pred koncom. Napriek vyše hodinovému oslabeniu siahala na nádejný výsledok.

Ak by na pôde sedemnásobného šampióna Ligy majstrov AC Miláno prehrala o jediný gól, mala by stále reálnu šancu na postup do štvrťfinále Európskej ligy.

V postup však tréner Slavie veril aj napriek dvojgólovej strate.

"So všetkým rešpektom k súperovi, veríme tomu, že s podporou našich fantastických fanúšikov vyhráme. Sme odhodlaní," povedal.

Napokon z toho však nebola v Edene žiadna rozprávka. Skôr polhodinový horor, ktorý rozhodol o prehre českého vicemajstra 1:3. 

Po váhaní prišla červená karta

Hovorí sa, že do tej istej rieky dvakrát nevstúpiš, no Slavii sa to v atraktívnej konfrontácii s milánskym veľkoklubom stalo. 

V základnej skupine Európskej ligy vyhrali "sešívaní" všetky tri domáce zápasy s úctyhodným skóre 12:0. Okrem Šerifu Tiraspoľ (6:0) a Servette Ženeva (4:0) zdolali aj iný slávny taliansky klub AS Rím 2:0. 

Tieto výsledky im dodávali sebavedomie a sympaticky začali aj vo štvrtok.

Po štvrťhodine hry bola štatistika striel 4:0 pre domácich a komentátor Českej televízie konštatoval, že Milánčania sú prvýkrát pred šestnástkou Slavie.

Domáci v úvode dominovali. Mali aj gólovú šancu, no strelu Mojmíra Chytila zo šiestich metrov pravou nohou vyrazil brankár Mike Maignan. 

Už o pár minút však nastal moment, ktorý zmenil celý zápas. V 20. minúte dostal červenú kartu kapitán Tomáš Holeš za prišliapnutie nohy Davideho Calabriu.

VIDEO: Tomáš Holeš bol vylúčený v zápase Slavia Praha - AC Miláno

Švédsky rozhodca Glenn Nyberg pomerne dlho skúmal opakovaný záznam, ale napokon sa rozhodol poslať Holeša pod sprchy.

Ten bol vylúčený štvrtýkrát v kariére a druhýkrát v pohárovej Európe, keď nedohral ani zápas na pôde Legie Varšava v auguste 2021. 

Trpišovský: Sme hrozne sklamaní

Netrvalo dlho a AC Miláno si začalo vytvárať šance. Slavia sa snažila hrať naďalej aktívne, ale v početnom oslabení to bolo skôr naivné. 

Od 33. minúty do záveru prvého polčasu strelili hostia tri góly, čím rozhodli o svojom postupe medzi osmičku najlepších tímov Európskej ligy.

Fotogaléria: Slavia Praha - AC Miláno (Európska liga, osemfinále)

"Sme hrozne sklamaní. V desiatich sme strelili tri góly AC Miláno, v pasážach, keď sa hralo 11 na 11, sme boli viac ako vyrovnaným súperom a cítili sme veľký rešpekt zo strany súpera," povedal Trpišovský pre Českú televíziu.

Po zápase sa hovorilo najmä o červenej karte Holeša.

"Ja som to videl hneď, keď sa to preskúmavalo. Giroud stál vedľa mňa, hovoril mi, že nevie, čo sa preskúmava a zrazu rozhodca vytiahol červenú kartu.

Každý kto hral futbal vie, že Holeš si chcel pokryť loptu a ten hráč mu dal nohu pod loptu," povedal sklamaný Trpišovský a pokračoval:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Červená karta zabila futbal a nádej Slavie. Aj Giroud sa divil, čo sa rieši