Zmrhal nechce podceniť súpera Slovana, očakáva náročný súboj

Jaromír Zmrhal.
Jaromír Zmrhal. (Autor: TASR)
SITA|11. júl 2023 o 10:51

Prvá prekážka pre Slovan Bratislava je luxemburský majster.

BRATISLAVA. ŠK Slovan Bratislava odštartuje v stredu večer sezónu 2023/2024 úvodným zápasom 1. kvalifikačného kola Ligy majstrov proti luxemburskému majstrovi FC Swift Hesperange na domácom štadióne Tehelné pole.

Ako informovali "belasí" na svojom webe, na stretnutie sa už predalo viac ako 10-tisíc vstupeniek. Český reprezentant Jaromír Zmrhal očakáva náročný súboj, aj keď papierový favorit je slovenský klub.

"Tešíme sa na stredu i na našich fanúšikov. Urobíme všetko pre to, aby sme do novej sezóny vstúpili úspešne.

Všetci si uvedomujeme, o čo hráme. Čaká na nás veľmi dôležitý zápas. Potrebujeme sa naň dobre pripraviť a rovnako na súpera, aj keď sa nám o ňom ťažšie zháňali informácie.

Luxemburská liga nie je u nás až taká známa, čo však nič neznamená. Papier nerozhoduje. V takejto súťaži sa nemôžete pozerať, z akej krajiny je váš súper.

Nesmieme nič podceniť a zároveň musíme byť trpezliví. Chceme to doma zvládnuť, no nech si nikto nemyslí, že na nás čaká niečo ľahké," upozorňuje Zmrhal, citoval ho klubový web.

Jaromír Zmrhal v zápase proti Lincolnu Red Imps.
Jaromír Zmrhal v zápase proti Lincolnu Red Imps. (Autor: SITA)

FC Swift Hesperange v uplynulom ročníku zosadil z luxemburského ligového "trónu" klub F91 Dudelange, ktorý sa v sezónach 2018/2019 a 2019/2020 prebojoval do skupinovej fázy Európskej ligy.

Ak "belasí" postúpia cez Hesperange, v Lige majstrov na nich čaká arménsky FC Uratu Jerevan alebo HŠK Zrinski Mostar z Bosny a Hercegoviny.

Druhé kvalifikačné kolo LM by začali na pôde súpera 25. alebo 26. júla a odveta by bola na programe 1. alebo 2. augusta na Slovensku.

Ak Slovan neuspeje proti Hesperange, "presunie" sa do 2. kvalifikačného kola Európskej konferenčnej ligy a v ňom vyzve švédsky BK Häcken z Göteborgu alebo waleský The New Saints. Prvý duel by sa hral 27. júla a odveta 3. augusta.

ŠK Slovan Bratislava sa v ročníku 2022/2023 prebojoval do osemfinále Európskej konferenčnej ligy, v ktorom ho vyradil švajčiarsky FC Bazilej. Oba zápasy sa skončili remízou 2:2 a Bazilej postúpil po penaltovom rozstrele v odvete (4:1).

Bola to prvá účasť slovenského mužstva v jarnej vyraďovačke niektorého z európskych pohárov po 17 rokoch.

V sezóne 2005/2006 nastúpila v šestnásťfinále Pohára UEFA Artmedia Bratislava proti bulharskému Levski Sofia, v prvom domácom zápase v Trnave prehrala 0:1 a v odvete vonku podľahla súperovi 0:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Zmrhal nechce podceniť súpera Slovana, očakáva náročný súboj