Dybalu vítali v Ríme tisíce fanúšikov. Na túto noc nikdy nezabudne

Paulo Dybala.
Paulo Dybala. (Autor: Twitter OfficalASRoma)
Martin Kozinka|27. júl 2022 o 11:20

Pred ikonickou budovou v Ríme sa stretli tisíce fanúšikov, aby privítali najnovšiu posilu.

RÍM. Pred viac ako týždňom sa stal argentínsky útočník Paulo Dybalo súčasťou tímu AS Rím. 28-ročný futbalista pôsobil v talianskej lige od roku 2012, keď sa stal posilou Palerma.

Tretia sezóna v tíme sa stala jeho prelomovou a zaujal tak najlepšie tímy v Európe, nakoniec sa rozhodol ostať v Taliansku a podpísať zmluvu v Juventuse. Strávil tu sedem sezón, počas ktorých sa stal 5-krát talianskym majstrom, 5-krát víťazom Talianskeho pohára, ale aj hráčom sezóny v Serie A.

Juventus Turín má za sebou finančne náročný rok. Výkonný riaditeľ Juventusu Maurizio Arrivabene v rozhovore pre Tuttosport prezradil, že následky pandémie ich prenasledujú do dnes.

“Hranie za zatvorenými dverami a so zatvoreným múzeom nás za dva roky stálo 75 až 80-miliónov eur. To je osemdesiat percentná marža, takže hovoríme o obrovských stratách.”

“Okrem covidu existuje celý rad ďalších nákladov, ktoré majú a budú mať veľký vplyv. Uvediem jeden príklad. Viete, že Douglas Costa, nás bude stále stáť peniaze aj v budúcnosti?”

Čím ho Mourinho zlákal?

Na začiatku to vyzeralo, že Dybala zamieri do Interu a stane sa spoluhráčom Milana Škriniara. To ale nakoniec dalo prednosť osvedčenej voľbe Romelovi Lukakuovi. Začalo sa šepkať aj o podpise zmluvy u čerstvého talianskeho majstra a ikony futbalu AC Miláno.

Rossoneri sa ale rozhodli pre 21-ročného Belgičana Charlesa De Ketelaereho. Dybala ostal na sucho. Záujem prejavil Neapol a Inter sa rozhodol o Dybalu zabojovať, ale neúspešne.

Nakoniec prišla ponuka z Ríma. S minuloročným príchodom trénerskej legendy Joseho Mourinha prišla do tímu nová energia. Portugalec je známy svojim presviedčaním hráčov pri podpise zmlúv.

Pred rokom prehovoril Tammyho Abrahama, aby k nim prestúpil z Chelsea. “Chceš ostať v upršanom Anglicku alebo si prísť užiť slnko do Ríma?” Aké charizmatické “donucovacie” prostriedky použil na Dybalu, nevieme.

Argentínčan ale prezradil, čo bola jeho prvá otázka, ešte pred podpisom zmluvy. “Prvá vec, ktorú som sa trénera Mourinha spýtal, bolo, čo chceme spoločne vyhrať, keďže ja rád vyhrávam a on tiež.”

Odporučenie od Tottiho

Samotná legenda tímu Francesco Totti odporučil Rímu siahnuť po Dybalovi. Zároveň priznal, že by mu nerobilo problém, ak by na drese nosil jeho číslo 10. To ostane nakoniec nedotknuté, keďže si Argentínčan vybral číslo 21.

Tisíce fanúšikov sa nahrnulo pred ikonickú budovu Palazzo della Civiltà Italiana, ktorá je v súčasnosti sídlom talianskej módnej značky Fendi. Biela budova, postavená na príkaz Benita Mussoliniho, sa včera večer rozžiarila do červenožltej farby.

La Joya (v preklade klenot), ako v prezývajú Dybalu, si po poďakovaní fanúšikom sadol na schody pred jednu z najikonickejších budov Večného mesta a kochal sa výhľadom, zatiaľ čo približne 8 000 fanúšikov spievalo hymnu klubu AS Rím.

Slávnu hymnu môžete počuť pred každým zápasom Rimanov na štadióne Stadio Olimpico. Celú show sledovalo na Youtube viac ako 50 000 ľudí.

“Dnes, keď som toto všetko zažil, zisťujem, že sa už nemôžem dočkať, kedy vybehnem na Olimpico pred Curva Sud (kotol a fanklub tímu AS Rím),” prezradil Dybala po magickej noci.

Pre zaujímavosť, Dybala po potvrdení podpisu zmluvy v AS Ríme prekonal rekord v počte predaných dresov za jeden deň v Taliansku. Rekord držal hviezdny Ronaldo, keď prestúpil do Juventusu v lete 2017.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Dybalu vítali v Ríme tisíce fanúšikov. Na túto noc nikdy nezabudne