Na tribúne viala slovenská vlajka. Kucka dobyl Premier League aj štatistiky

Juraj Kucka v drese FC Watford.
Juraj Kucka v drese FC Watford. (Autor: Twitter Watford Football Club)
Michal Šášky|25. okt 2021 o 15:10

Gól strelili aj Kiss či Špalek.

BRATISLAVA. Do konca zápasu zostávalo dvanásť minút. Watford prehrával v zápase 9. kola Premier League 1:2. V tom zahrával rohový kop.

Lopta letela od brány, smerovala do stredu šestnástky. Posledný, kto sa k nej mohol dostať, bol Juraj Kucka. Jediný Slovák, ktorý aktuálne hráva v anglickej súťaži.

Zavesil sa do vzduchu a štvrtýkrát ohrozil bránu Evertonu. Prvý raz úspešne. Bol to jeho premiérový gól v najprestížnejšej lige sveta.

VIDEO: Juraj Kucka a jeho gól od času 5:20 min

Na tribúne viala aj slovenská vlajka. Kucka mal obrovskú radosť. Rozcítil aj nového trénera Claudia Ranieriho, ktorý má za úlohu dostať Watford z boja o záchranu.

V sobotu bol konečne úspešný. Watford prerušil sériu štyroch zápasov bez víťazstva a domov cestoval po výsledku 5:2.

Najlepší Slovák vo svete

Kucka patril medzi najlepších hráčov na ihrisku. Mal 80-percentnú úspešnosť prihrávok, vyhrával osobné súboje, vystrelil až päťkrát. Špecializovaný portál SofaScore.com udelil Slovákovi známku 7.8.

Vyššiu mali len dvaja jeho spoluhráči - autor hetriku Joshua King a striedajúci Emmanuel Dennis, ktorý si za 26 minút na ihrisku pripísal presný zásah a dve gólové asistencie. Jednou z nich nahrával Kuckovi.

Tridsaťštyriročný slovenský reprezentant bol tretím najlepším hráčom zápasu. Navyše, nikto zo Slovákov nemal cez víkend lepšie čísla ako on.

(Autor: SofaScore.com)

Priblížil sa mu len iný defenzívny stredopoliar, trinásťnásobný reprezentant Slovenska Filip Kiss. V zápase na ihrisku Al Nassr strelil jediný gól svojho tímu Al-Ettifaq.

Podľa SofaScore bol najlepší hráč zápasu saudsoarabskej súťaže.

Z reprezentantov uspel aj Pekarík

Kiss zamieril do Saudskej Arábie v lete 2017. Naposledy sa v slovenskej reprezentácii objavil v marci 2018.

Ani ďalší futbalisti, ktorí sa objavili v tradičnom rebríčku piatich najlepších Slovákov v elitných svetových súťažiach, nepatria do užšieho výberu trénera Štefana Tarkoviča.

Len tretí Peter Pekarík. Skúsený krajný bek bol najlepším hráčom bundesligového zápasu Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach (1:0). Dostal rovnakú známku ako spoluhráč Marco Richter, strelec jediného gólu zápasu.

Päticu dopĺňa ďalší pravý obranca Boris Sekulič zo zámorskej Major League Soccer. Jeho Chicago Fire cez víkend zdolalo Real Salt Lake (1:0) s kapitánom Albertom Rusnákom.

Rebríček uzatvára Nikolas Špalek, ktorý gólom rozhodol zápas druhej talianskej ligy medzi jeho Bresciou a Cremonese (1:0).

Na ihrisko vybehol v 79. minúte ako striedajúci hráč, skóroval po piatich minútach na ihrisku. Spomínaný web mu udelil druhú najvyššiu známku spomedzi hráčov Brescie.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Na tribúne viala slovenská vlajka. Kucka dobyl Premier League aj štatistiky