Šviderský má za sebou náročné obdobie, po dlhej pauze absolvoval prvý zápas v drese Almeríe

Martin Šviderský.
Martin Šviderský. (Autor: UD Almeria)
SITA|12. jan 2024 o 15:39

Talentovaného slovenského stredopoliara vyradilo na 9 mesiacov zranenie kolena.

BRATISLAVA. Talentovaný slovenský futbalový stredopoliar Martin Šviderský zo španielskeho klubu UD Almería sa po deväťmesačnej prestávke zapríčinenej zranením kolena dočkal návratu na trávniky.

Ako povedal v rozhovore pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ), najhoršie preňho boli prvé dva mesiace rekonvalescencie, počas ktorých cítil veľké bolesti.

Šviderský sa zranil v apríli 2022, keď sa išiel rozohrať za rezervu Almeríe. Stopku mu však vystavil roztrhnutý väz v ľavom kolene a poškodené menisky.

"Udialo sa to v čase, keď som mal pocit, že konečne dostanem šancu v zápase za A-tím Almeríe.

Keďže som chcel byť na ten okamih čo najlepšie pripravený, šiel som hrať za naše béčko.

Asi v 10. minúte stretnutia som zle dopadol, keďže v minulosti som mal totožné zranenie v druhom kolene, tak hneď som vedel, že sa stalo niečo zlé,“ rozhovoril sa 21-ročný rodák z Vranova nad Topľou.

Tvrdí, že po operácii noha musela byť minimálne šesť týždňov v ortéze a pre bolesti nemohol poriadne ani spať.

"Ležať som mohol len na chrbte. Postupne sa to našťastie zlepšovalo a po siedmich mesiacoch som už dokázal naplno trénovať s mužstvom. Po takmer deviatich mesiacoch som odohral prvé minúty za béčko,“ dodal Šviderský.

S tímom Almeríe sa začal pripravovať v novembri. "Najskôr som sa zapájal do rozcvičiek, potom do prihrávkových cvičení, ale ak si dobre pamätám, tak 4. decembra som absolvoval prvý celý tréning s tímom,“ podotkol Šviderský, ktorý priznal, že po návrate na trávnik v drese B-mužstva pocítil obrovskú radosť.

"Bol to pekný moment. Na druhú stranu, prežíval som aj mierny stres a strach, keďže som opäť išiel robiť to, čo ma na takú dlhú dobu odrezalo od toho, čo milujem a priviedlo k tým bolestiam. Ale, keď to celé zhodnotím, prevládalo nadšenie."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Šviderský má za sebou náročné obdobie, po dlhej pauze absolvoval prvý zápas v drese Almeríe