Rashford namiesto tréningu vymetal nočné kluby v Belfaste, klub ho však zobral na milosť

Marcus Rashford.
Marcus Rashford. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. jan 2024 o 09:36

Útočník Manchestru United prevzal zodpovednosť za svoje správanie.

MANCHESTER. Marcus Rashford prevzal zodpovednosť za svoje činy a bude sa s tímom pripravovať na štvrtkový zápas Premier League proti Wolverhamptonu.

Toľko stručné vyhlásenie tímu Manchester United po tom, čo sa v pondelok zaoberal disciplinárnym prípadom svojho 26-ročného útočníka a zároveň anglického reprezentanta.

Rashford sa v strede minulého týždňa nečakane objavil v severoírskom Belfaste, kde bol v stredu a vo štvrtok návštevníkom viacerých nočných klubov.

V piatok potom chýbal na tréningu svojho manchesterského zamestnávateľa bez udania dôvodu. Klub oficiálne zareagoval formulkou, že "je príliš chorý na to, aby mohol trénovať."

Rashford neskôr nebol na súpiske svojho tímu v nedeľňajšom víťaznom zápase FA Cupu proti Newportu (4:2) a zdalo sa, že kauza sa stupňuje.

Vedenie ManUtd sa však rozhodlo, že svojho štvorgólového útočníka z tejto sezóny vezme na milosť, ak ten prevezme zodpovednosť za svoje správanie a to sa aj stalo.

"Keď Rashford s nami netrénoval, bol chorý. Dôležité je, že prevzal zodpovednosť za svoje správanie. Ostatné je interná záležitosť nášho klubu." skonštatoval tréner Erik ten Hag vo vyhlásení United.

V rovnakom vyhlásení o internom disciplinárnom konaní nebola zmienka o prípadnej pokute či inom treste pre futbalistu.

V zákulisí však lietali informácie o pozastavení dvojtýždňového platu vo výške 650-tisíc libier, čiže približne 824-tisíc eur.

V anglických médiách sa objavila aj pikantná spoveď čašníčky jedného z nočných klubov v Belfaste Sarah Adairovej, ktorá osobne pomáhala futbalistovi pri odchode z klubu do hotela, keďže sám nebol schopný odísť.

"Marcus ma pozval na svoju divokú jazdu. Nasával celý deň tequilu a keď prišiel do hotela, hodil sebou o stenu. Z tašky mu pri tom vypadlo množstvo dvadsaťlibrových bankoviek, odhadom možno až desaťtisíc tam mohlo byť.

Pomohla som mu do postele, ale nebol schopný ani vyzliecť sa a prikryť," citujú Adairovú The Sun a Daily Mail.

Nie je to prvýkrát, čo Rashford v tejto sezóne porušil vnútroklubové smernice. Ešte v novembri sa šikovný útočník zúčastnil na narodeninových oslavách, kde nemal chodiť a tréner Ten Haag to vtedy aj verejne komentoval.

Označil to za neprípustné deň po tom, čo jeho tím prehral zápas proti mestskému rivalovi Manchestru City.

"Povedal som mu, že je to neprijateľné. Prijal to odo mňa, ospravedlnil sa a to bolo všetko," povedal vtedy Ten Hag.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Rashford namiesto tréningu vymetal nočné kluby v Belfaste, klub ho však zobral na milosť