Terčom rasizmu sa stal ďalší hráč Realu Madrid. Klub súpera sa mu ospravedlnil

Aurélien Tchouaméni v drese Realu Madrid.
Aurélien Tchouaméni v drese Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. apr 2024 o 15:50

Mladý fanúšik vydával opičie zvuky po góle hráča Realu.

MADRID. Ďalší prípad rasizmu zaznamenali v španielskej futbalovej La Lige a opäť sa týka lídra tabuľky Realu Madrid.

Počas víkendového stretnutia na pôde tímu RCD Mallorca sa však terčom takého činu nestal Vinícius Júnior, ale jeho spoluhráč Aurélien Tchouaméni.

Jeden z domácich fanúšikov opičími zvukmi reagoval na to, že francúzsky stredopoliar skóroval a zariadil zisk troch bodov pre "biely balet".

Domáci klub sa futbalistovi verejne ospravedlnil a s úradmi spolupracuje na identifikácii mladého diváka. Vedenie La Ligy tiež informovalo, že sa v budúcnosti chystá nahlásiť rasistické správanie príslušným orgánom.

"Vehementne odcudzujeme akékoľvek rasistické činy a budeme pokračovať v práci, aby sme odstránili také neospravedlniteľné správanie z nášho športu," uvádza sa v stanovisku najvyššej španielskej futbalovej súťaže.

Klub o Malorky vyhlásil, že nebude tolerovať žiadne prejavy rasizmu.

Aktívne sa zúčastňuje na všetkých kampaniach na odstránenie tohto problému a nechce, aby tento izolovaný prípad poškodil obraz všetkých fanúšikov.

VIDEO: Zostrih zo zápasu RCD Mallorca - Real Madrid

Na pôde RCD Mallorca nešlo o prvý prípad rasizmu voči hráčom Realu Madrid.

V minulosti bol terčom spomenutý Brazílčan Vinícius Júnior, klub vinníkovi mu udelil zákaz návštevy štadióna na tri roky. Brazílskeho krídelníka rasisticky napádali aj na iných štadiónoch.

Madridčania sú lídrami hodnotenia La Ligy a pred druhým FC Barcelona majú náskok ôsmich bodov. Tímu z Malorky, v ktorom pôsobia aj Slováci Dominik Greif a Martin Valjent, patrí 15. priečka.

Tabuľka La Liga

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Terčom rasizmu sa stal ďalší hráč Realu Madrid. Klub súpera sa mu ospravedlnil