Ako Robben, len z opačnej strany. Stále to trénujem, vraví Haraslín o víťaznom góle

Lukáš Haraslín a jeho gesto v zápase proti Betisu Sevilla.
Lukáš Haraslín a jeho gesto v zápase proti Betisu Sevilla. (Autor: TASR/AP)
SITA, TASR|1. dec 2023 o 10:35

Sparta Praha sa udržala v hre o postup do vyraďovacej fázy Európskej ligy.

BRATISLAVA. Lukáš Haraslín rozhodol svojím 10. tohtosezónnym súťažným gólom o triumfe českého klubu AC Sparta Praha nad španielskym Betisom Sevilla 1:0 v zápase skupinovej časti Európskej ligy 2023/2024.

Dvadsaťsedemročný rodák z Bratislavy si v 54. minúte pripravil „parketu“ a obstrelom pravačkou poslal loptu k ľavej žrdi hosťujúceho tímu.

„Keď som dostal prihrávku, mal som tam viac možností, ale povedal som si, že to skúsim obstreliť do protipohybu brankára, čo mi nakoniec vyšlo," povedal.

Jeho akcia pripomína tú, ktorou sa preslávil Arjen Robben, len z opačnej strany.

Kľučka do stredu ihriska a strela k vzdialenejšej žrdi. Takýmto spôsobom sa Haraslín dvakrát presadil v zápase kvalifikácie ME 2024 proti Islandu (4:2).

"Stále to trénujem a skúšam, ono to väčšinou aspoň raz za zápas aj vyjde. V prvom polčase som sa dvakrát zastreľoval, lopta išla do stredu brány. Som šťastný, že sa mi to v druhom polčase podarilo," cituje ho idnes.cz.

Viac ako o svojom góle však hovoril o prihrávke Jana Kuchtu. "Bola to od neho super akcia. On skvele pracuje pre tím a veľmi pomáha mne aj Birmovi (Birmančevič - pozn.), z čoho ťažíme. Veľmi nám to pomáha," vyzdvihol.

Hráč Sparty Praha Lukáš Haraslín (vľavo) sa raduje z gólu so spoluhráčmi.
Hráč Sparty Praha Lukáš Haraslín (vľavo) sa raduje z gólu so spoluhráčmi. (Autor: TASR/AP)

Pražania zdolali akýkoľvek španielsky tím po dlhých 11 rokoch.

„Nad Betisom nevyhrávate každý deň, takže je to určite super výsledok. Nielen pre nás, ale aj pre celý klub. Tešíme sa, že sme naďalej v hre o postup, pretože sme vedeli, že v hre nás udrží jedine víťazstvo,“ dodal Haraslín.

Sparte patrí v tabuľke C-skupiny 3. miesto so siedmimi bodmi za druhým Glasgowom Rangers a Betisom. Ak Pražania zvládnu záverečný duel skupinovej časti na trávniku cyperského Arisu Limassol, preniknú do jarnej vyraďovačky.

Tabuľka C-skupiny Európskej ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Ako Robben, len z opačnej strany. Stále to trénujem, vraví Haraslín o víťaznom góle