Messi sa v minulosti údajne ponúkol Guardiolovi, či by ho nevzal do Manchestru City

Lionel Messi v drese FC Barcelona.
Lionel Messi v drese FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. nov 2023 o 15:10

Novinár Martí Perarnau opísal situáciu z leta 2020 po debakli FC Barcelona v semifinále Ligy majstrov.

BRATISLAVA. Argentínsky futbalista Lionel Messi sa s myšlienkou na odchod zo španielskeho klubu FC Barcelona pohrával ešte rok predtým, ako predvlani odišiel do francúzskeho Paríža Saint-Germain.

Ako vo svojej novej knihe "God Save Pep" uviedol novinár Martí Perarnau, kapitán úradujúcich majstrov sveta sa po tvrdej prehre s nemeckým Bayernom Mníchov 2:8 v semifinále Ligy majstrov 2019/2020 cítil na dne a rozmýšľal nad okamžitou zmenou pôsobiska.

Ako uviedol web as.com, podľa spomenutého novinára sa Messi v lete 2020 stretol so svojím niekdajším koučom z katalánskeho veľkoklubu Pepom Guardiolom a ponúkol sa mu, či by ho nevzal do anglického Manchestru City, pretože sa vraj v mužstve "blaugranas" necítil príjemne.

Guardiola mal povedať Messimu, že by ho rád privítal, no najprv by si mal vyriešiť svoju situáciu v FC Barcelona.

Najlepší hráč histórie katalánskeho klubu po sezóne 2019/2020 prostredníctvom poštovej služby burofax informoval FC Barcelona, že hodlá využiť klauzulu v zmluve o okamžitom odchode bez akéhokoľvek nároku klubu na odstupné.

Organizácia z Camp Nou sa bránila, že Messi už v ročníku 2019/2020 premeškal lehotu na takýto krok, no hráč a jeho právnici argumentovali tým, že sú v práve, keďže sezóna sa pre pandémiu COVID-19 skončila neskôr.

Messi nakoniec v metropole Katalánska hral aj v sezóne 2020/2021, no po jej skončení zamieril do Paríža Saint-Germain.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Messi sa v minulosti údajne ponúkol Guardiolovi, či by ho nevzal do Manchestru City