Žiarsky futbal oslavoval. Zväz vyhlásil jedenástku najlepších hráčov

Jedenástka ObFZ Žiar nad Hronom.
Jedenástka ObFZ Žiar nad Hronom. (Autor: ObFZ)
Ivan Mriška|27. feb 2024 o 11:57

Cenu si prevzal i dlhoročný arbiter.

ŽIAR NAD HRONOM, VYHNE. Už 22 rokov patrí medzi tradičné podujatia ObFZ Žiar nad Hronom. V Hoteli Termál vo Vyhniach vyhlásili mená najlepších futbalistov - Jedenástku sezóny 2022/23.

V ideálnej zostave nechýbajú najlepší strelci, ktorí v danom ročníku nasúkali 28 gólov.

„Nomináciu do jedenástky roka si veľmi vážim, je to pre mňa odmena za celú sezónu, ktorá bola vydarená individuálne aj po tímovej stránke.

Za úspech vďačím najmä trénerovi, ktorý mi dával príležitosť ukázať sa a spoluhráčom, ktorí vo mňa verili počas celej sezóny.

Za ocenenie ďakujem tiež svojej priateľke, ktorá stojí pri mne a podporuje ma na každom zápase, čo nie je samozrejmosť,“ uviedol Andrej Beňo z TJ Družstevník Lovčica-Trubín. Okrem neho strelil rovnaký počet presných zásahov Samuel Černák z MFK Žarnovica.

Lovča chce záchranu

Ofenzívne ladený Beňo je oporou svojho tímu. V mládežníckych kategóriách obliekal dres FK Pohronie.

„V minulej sezóne sme skončili na treťom mieste, čo nebola náhoda. V Lovčici sa poskladala vynikajúca partia skvelých futbalistov, o čom svedčí aj fakt, že v jedenástke sme mali hneď troch hráčov z tímu,“ dodal s tým, že jeho cieľom je vyhrať siedmu ligu s Lovčicou-Trubín.

Okrem Lovčice mala trojnásobné zastúpenie v jedenástke minulej sezóny aj Lovča. Tá medzičasom postúpila do šiestej ligy, kde je však po jesennej časti až na dvanástom mieste tabuľky.

„Našou hlavou ambíciou je záchrana v súťaži. Máme len sedem bodov, a tak sme pristúpili k zmenám v kádri, vymenili sme prakticky tri štvrtiny tímu.

V prípravných zápasoch sa javí mužstvo dobre, preto verím, že si pohodu prenesieme aj do majstrovských stretnutí,“ uviedol šéf FO Lovča Michal Bien, ktorý sa aj ako hráč dostal do výberu najlepších.

Okrem jedenástky najlepších hráčov si ocenenie prevzal aj jeden arbiter. Za dlhoročnú činnosť rozhodcu získal ocenenie Jozef Katina, ktorý po trávnikoch behá s píšťalkou od roku 1987.

„Počas svojej kariéry som zažil množstvo nepríjemných momentov, veľakrát som rozmýšľal, že skončím. Láska k futbalu je však väčšia. Preto by som to rád potiahol ešte pár rokov

Ľudia tvrdia, že to robíme pre peniaze, ale keby to je tak, už to nerobím. Pravda je taká, že napriek množstvu negatív ma to baví,“ vravel pred časom Jozef Katina.

Prišli významní hostia

Na galavečer prišiel osobne prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik či prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák. Medzi čestnými hosťami bol tiež predseda SsFZ a člen VV SFZ Stanislav Neuschl a vedúci legislatívno-právneho oddelenia SFZ Lukáš Pitek.

Moderátorom večera bol Mário Bóna, o zábavu sa postaralo spevácke zoskupenie LADY COLORS a futbalistka Tatranu Bzenica Sofia Jakušová s hudobným doprovodom Nikolasa Debnára.

„Ďakujeme všetkým za účasť a príjemnú atmosféru na galavečere Jedenástka sezóny 2022/2023. Ďakujeme tiež všetkým sponzorom za finančnú spoluúčasť a ľuďom, ktorí sa podieľali na organizácii obľúbenej akcie,“ uviedol predseda Oblastného futbalového zväzu Žiar nad Hronom Ján Matonok.

Ocenenie za dlhoročnú činnosť rozhodcu: Jozef Katina

Tréner sezóny 2022/2023 ObFZ Žiar nad Hronom: Marek Čamaj (TJ Lovča - muži)

Hráči sezóny 2022/2023 ObFZ Žiar nad Hronom v mládežníckych kategóriách:

Kategória U11 (prípravka): Daniel Bosák (FK Vyhne)

Kategória U15 (žiaci): Milan Barboriak (ŠK Jastrabá)

Kategória WU15 (žiačky): Martina Vaneková (MFK Žarnovica)

Jedenástka sezóny 2022/2023 VII. Mirage ligy ObFZ Žiar nad Hronom:

Brankár

Patrik Maslen (MFK Žarnovica “B”)

Obrancovia

Michal Danko (OŠK Hodruša-Hámre)

Pavol Magula (TJ Lovča)

Patrik Rečlo (TJ Družstevník Lovčica-Trubín)

Lukáš Listofer (OŠK Hodruša-Hámre)

Záložníci

Jozef Šopa (MFK Žarnovica “B”)

Patrik Nociar (TJ Družstevník Lovčica-Trubín)

Peter Šebeň (TJ Lovča)

Útočníci

Samuel Černák (MFK Žarnovica “B”)

Andrej Beňo (TJ Družstevník Lovčica-Trubín)

Michal Bien (TJ Lovča)

Najlepší strelci VII. Mirage ligy ObFZ Žiar nad Hronom 2022/2023:

Samuel Černák (MFK Žarnovica “B”) 28 gólov

Andrej Beňo (TJ Družstevník Lovčica-Trubín) 28 gólov

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žiarsky futbal oslavoval. Zväz vyhlásil jedenástku najlepších hráčov