Súťažný zápas po 156 dňoch. Bývalý reprezentant sa v druhej lige uviedol gólom

Jakub Sylvestr v Komárne.
Jakub Sylvestr v Komárne. (Autor: KFC Komárno)
Titanilla Bőd|5. mar 2024 o 08:00

Jakub Sylvestr skóroval už v 9. minúte.

BRATISLAVA, KOMÁRNO. Líder druhej ligy KFC Komárno začal jarnú časť víťazstvom 2:0 na pôde MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Už v 9. minúte sa gólovo presadila nová posila tímu, bývalý reprezentant Jakub Sylvestr.

„Teším sa, že som dal gól, že sme vyhrali a získali tri dôležité body. Je pre mňa pozitívum, že som mohol nastúpiť od začiatku a po dlhšej dobe som odohral zápas,“ vravel pre Sportnet 35-ročný útočník.

„Už aj pred gólom som mal jednu šancu, čo mi brankár veľmi dobre chytil. Pri góle som nespravil ideálne kľučku na brankára a loptu mi z bránky vykopával obranca. Sám som sa dostal do problémov, ale lopta sa ku mne vrátila a nakoniec som to prepálil na pravú žrď. Chvalabohu to tam padlo,“ opísal svoj gólový moment.

Kvalitný súper

Na jeseň zdolalo Komárno Liptovský Mikuláš 3:2 a víťazný gól dalo až v samom závere. V súčasnosti patrí Liptákom trinásta priečka tabuľky, ale vôbec nejde o slabý tím.

„V prvom polčase sme boli lepší, zaslúžene sme vyhrávali 2:0, súpera sme do ničoho nepustili. Po prestávke sa však to obrátilo a súper mal celý druhý polčas prevahu. Rozdiel bol v tom, že my sme dali góly a oni nie. Liptovský Mikuláš určite nepatrí tam, kde je, má dobré mužstvo a dobrých, šikovných chalanov. V druhom polčase to aj ukázali,“ zhodnotil úvodný zápas jari Jakub Sylvestr.

„Stále tvrdím, že Liptovský Mikuláš má jedno z najlepších mužstiev v druhej lige,“ prízvukoval aj tréner Komárna Mikuláš Radványi.

„V základnej zostave proti nám nastúpilo sedem hráčov, ktorí pred rokom ešte hrali prvú ligu. V prvom polčase sme mali štyri-päť vyložených šancí, dve z nich sme premenili. S výkonom v prvom polčase som bol veľmi spokojný,“ doplnil.

„Druhý polčas sa nevyvíjal celkom podľa mojich predstáv, ale naša defenzíva fungovala dobre a keby sme boli pokojnejší vo finálnej fáze, ešte sme mohli aj zvýšiť. Ukázalo sa však aj to, že niektorí moji hráči pre zranenie neabsolvovali celú prípravu, prejavila sa únava. Aj preto sme neboli po prestávke takí ostrí, ako v prvom polčase,“ zhodnotil stretnutie Radványi.

S ľahkosťou a drzo

S výkonom Jakuba Sylvestra bol kouč KFC veľmi spokojný. Sám bol útočníkom, takže veľmi dobre chápe špecifiká tohto postu. „Som rád, že Kubo skóroval, lebo to mu dodá ešte väčšie sebavedomie. Je pre nás veľkou posilou,“ zdôraznil tréner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Súťažný zápas po 156 dňoch. Bývalý reprezentant sa v druhej lige uviedol gólom