Dôležité je, že Slováci vyhrali. Zajtra sa nikto nebude pýtať, koľko, tvrdí Karhan

Miroslav Karhan.

Dôležité je, že Slováci vyhrali. Zajtra sa nikto nebude pýtať, koľko, tvrdí Karhan

Miroslav Karhan. (Autor: TASR – Oliver Ondráš)
Miroslav Karhan.
Miroslav Karhan. (Autor: TASR – Oliver Ondráš)
Ivan Mriška|21. jún 2023 o 06:30

Podľa bývalého reprezentanta sú najdôležitejšie tri body.

Keď v kvalifikácii na MS 2010 vyhrali Slováci v Serravalle nad San Marínom 3:1, vtedajší tréner reprezentácie Vladimír Weiss povedal: "Tešia ma iba tri body. A to, že som si tu kúpil dobré topánky.“

Dodal, že i utrápené víťazstvo je víťazstvo. Aj vďaka nemu sa Slováci dostali na svetový šampionát do Juhoafrickej republiky. A na San Maríno sa zabudlo.

Bude sa niečo podobné opakovať teraz?

Slováci mali proti outsiderovi z Lichtenštajnska množstvo šancí, no v kvalifikácii na EURO 2024 vyhrali iba 1:0. O ich triumfe rozhodol hlavou na konci prvého dejstva Denis Vavro.

Bývalý reprezentant MIROSLAV KARHAN (46) problém vo výsledku nevidí. Mrzí ho akurát výkon z druhého polčasu.

V J-skupine kvalifikácie na EURO 2024 vyhrali slovenskí reprezentanti nad Lichtenštajnskom tesne 1:0. Ako vnímate tesnú výhru nad outsiderom skupiny?

Prvý polčas bol z našej strany solídny. Mali sme niekoľko šancí a hrali sme dobre. Ak by sme dali dva, tri góly, boli by sme pokojnejší. A zápas by vyzeral úplne inak.

Škoda prvej šance Juraja Kucku, ktorý mohol rýchlo otvoriť skóre. Ak by sme dali rýchly gól, súpera by sme zlomili. Takto žil deväťdesiat minút.

Vraveli ste, že prvý polčas bol zo strany Slovenska solídny. Ako ste videli druhý?

Ak chceme kritizovať, za druhý si to môžeme dovoliť. Ten nebol dobrý. Po zmene strán sme mali minimum šancí a báli sme sa o výsledok. Domácim sme dali šancu, aby mohli dúfať. Dôležité však je, že sme to ustáli. A máme dôležité tri body.

Za výber Lichtenštajnska nastúpili hráči z tretej či štvrtej švajčiarskej ligy, v závere si odkrútil premiéru v národnom drese 33-ročný Julien Hasler, ktorý hrá dokonca v siedmej lige. Nemohlo prísť zo strany Slovákov k podceneniu súpera?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Dôležité je, že Slováci vyhrali. Zajtra sa nikto nebude pýtať, koľko, tvrdí Karhan