Barcelona chce priviesť dvoch stredopoliarov. Zaujíma sa o ťahúňa senzácie La Ligy

Aleix García v drese Girona FC.
Aleix García v drese Girona FC. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. feb 2024 o 17:45

FC Barcelona sa pred nasledujúcou sezónou chce posilniť na niekoľkých postoch.

BRATISLAVA. V španielskom futbalovom klube FC Barcelona sa pred nasledujúcou sezónou 2024/2025 budú chcieť posilniť na niekoľkých postoch, pričom funkcionári „blaugranas“ by chceli dotiahnuť až dvoch hráčov do stredovej formácie.

Ako referuje web football-espana.net, vytypovanými posilami do zálohy sú údajne Aleix García z FC Girona, Amadou Onana z Evertonu a Dion Lopy z Almeríe.

Kto odíde?

Napriek tomu, že súčasní stredopoliari FC Barcelona Gavi, Pedri, Ilkay Gündogan, Fermín López a Frenkie De Jong majú kontrakt aj pre budúcu sezónu, predstavitelia klubu chcú priviesť aspoň jedného ďalšieho stredného záložníka.

To by mohlo naznačovať, že minimálne jeden z vyššie spomenutých by mohol z klubu odísť. Najčastejšie sa v ostatnom čase špekuluje o odchode Holanďana De Jonga, za ktorého údajne Tottenham Hotspur núka čiastku 60 miliónov eur.

Vysnívanou posilou FCB do stredu poľa je vraj Aleix García, ktorý patrí k ťahúňom tohtosezónnej senzácie z Girony, pričom kvalitné výkony mu vyniesli aj pozvánku do španielskej reprezentácie.

Dvadsaťšesťročný Aleix García má v kontrakte s Gironou klauzulu o uvoľnení vo výške 20 miliónov eur, ale v Barcelone dúfajú, že by mohli uzavrieť dohodu za 14 až 15 miliónov eur.

Zaujíma sa o nich aj konkurencia

Medzi priority FC Barcelona patrí aj Amadou Onana z anglického Evertonu, pri ktorom si športový riaditeľ Deco stanovil limit 40 miliónov eur.

Bude to však mať náročné, keďže londýnske kluby Arsenal a Chelsea sú údajne ochotné ponúknuť až 60 miliónov eur.

V prípade Diona Lopyho z Almeríe Katalánci veria, že ho získajú za menej ako je hodnota výstupnej klauzuly vo výške 40 miliónov eur.

Samozrejme, žiadna z týchto akvizícií nebude možná, pokiaľ barcelonskí funkcionári najprv nezabezpečia potrebné finančné prostriedky.

Hovorí sa preto, že okrem spomenutého De Jonga by z Barcelony po sezóne mohli odísť aj obrancovia Jules Koundé a Ronald Araújo a tiež krídelník Raphinha.

Tabuľka La Ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Barcelona chce priviesť dvoch stredopoliarov. Zaujíma sa o ťahúňa senzácie La Ligy