Haaland sa pri debakli zranil, jeho štart v Bundeslige je otázny

Erling Haaland.
Erling Haaland. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. mar 2022 o 17:10

Nórsky útočník v aktuálnom ročníku vynechal pre zranenie už 16 zápasov v najvyššej nemeckej súťaži.

DORTMUND. Nórsky futbalový reprezentant Erling Haaland pravdepodobne nezasiahne do sobotného bundesligového zápasu jeho Borussie Dortmund proti Lipsku, nakoľko si počas reprezentačného zápasu s Arménskom (9:0) privodil zranenie nohy.

Ešte predtým hral aj proti Slovensku (2:0).

Dvadsaťjedenročný útočník sa na vysokej výhre Nórov v prípravnom zápase proti Arménom podieľal dvomi gólmi v prvom polčase, avšak po zmene strán musel pre zranenie striedať. "Úprimne povedané, jeho účasť je veľmi otázna.

Erling je vždy veľmi optimistický, ale chodidlo je veľké, opuchnuté a modré. Pracujeme na tom, ale je tu veľký otáznik," povedal vo štvrtok tréner Dortmundu Marco Rose, ktorému sa po zranení vrátil mladý americký stredopoliar Giovanni Reyna a pripravený by mal byť aj útočník Youssoufa Moukoko.

Haaland už v aktuálnej sezóne pre zranenie vynechal 16 zápasov vo svojom nemeckom klube, v 17 ligových vystúpeniach sa dokázal gólovo presadiť 16-krát. Dortmund je v tabuľke nemeckej I. bundesligy druhý, sedem kôl pred koncom stráca na lídra Bayern Mníchov šesť bodov.

Práve tieto dve mužstvá sa proti sebe stretnú 23. apríla v Mníchove a výsledok zápasu môže rozhodnúť o titule.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Haaland sa pri debakli zranil, jeho štart v Bundeslige je otázny