Peniaze z Ruska, konkurz a pád na dno. Prežije dubnický futbal krízu?

Hráči FK Dubnica.

Peniaze z Ruska, konkurz a pád na dno. Prežije dubnický futbal krízu?

Hráči FK Dubnica. (Autor: facebook/FK Dubnica nad Váhom - Ľubo Ondraško)
Hráči FK Dubnica.
Hráči FK Dubnica. (Autor: facebook/FK Dubnica nad Váhom - Ľubo Ondraško)
Michal Šášky|26. máj 2023 o 12:00

Dubnica prišla o druhú ligu, ale nie o odhodlanie.

Dubnický futbal je pojem. Miestna akadémia vychovala rad reprezentantov a ligových futbalistov, A-tím hrával začiatkom milénia celé desaťročie medzi slovenskou elitou.

Raz dokonca skončil na 4. mieste a hral Intertoto Cup, na štadión ZŤS Dubnica prišiel Newcastle United s hráčmi ako Alan Shearer, James Milner, Charles N'Zogbia či Jean-Alain Boumsong.

Dnes nie je pohľad na výsledky dubnického seniorského tímu veselý. V tabuľke II. ligy skončil posledný a po piatich rokoch znovu opúšťa celoslovenskú súťaž.

„Dúfam, že sa z nášho vypadnutia nejde robiť nejaká senzácia. Bývajú aj zlé roky a jeden taký sme si v Dubnici prežili,“ odľahčil na úvod rozhovoru PETER ŠVEC, prvý muž dubnického futbalu.

V Dubnici pôsobil už v minulosti. Prezident je siedmym rokom, zažil úspešný boj o záchranu v tretej najvyššej súťaži, dlhé druholigové pôsobenie a dostal Dubnicu na prah Fortuna ligy.

V lete 2020, na konci pandémiou ovplyvnenej sezóny, skončil klub na čele nadstavby a vyzval v baráži Nitru. Po dvoch rokoch však dopadla kríza, ťažké časy a kuvičie hlasy dokonca strašia možným zánikom klubu.

Čo sa v rozhovore dozviete:

  • V akom stave je momentálne dubnický futbal?
  • Prečo klub vypadol a prečo má finančné ťažkosti?
  • Aké má klub podlžnosti voči trénerom a hráčom?
  • Čo hovorí šéf klubu o najbližšej budúcnosti?

Definitíva vypadnutia Dubnice prišla kolo pred koncom ročníka. Zavládlo sklamanie alebo ste sa už počas jari zmierili s osudom?

Pri takomto neúspechu, samozrejme, vládne vždy sklamanie.

Po 4. kole bola Dubnica na prvom mieste a Tatran Prešov predposledný. Na konci vyzerá tabuľka presne opačne. Kde a kedy sa podľa vás zlomila sezóna?

V našom prípade to bolo pohárovým zápasom s Michalovcami v októbri. Keď nám ušiel začiatok sezóny, chceli sme sa zamerať na pohár. A v tom zápase sme určite mohli vyhrať.

No už naše nastavenie pred sezónou nebolo pre súčasný futbal na Slovensku správne. Veľa fyzických súbojov a zranení nad nami zvíťazili. V kabíne nebolo správne vekové rozloženie, mladí hráči potrebujú viac času na aklimatizáciu. Dôležité je tiež povedať, že u nás zostalo málo hráčov s dubnickým srdcom, čo považujem za moju veľkú funkcionársku chybu.

Rozlúčili ste sa s druhou ligou skutočne bláznivým spôsobom. V poslednom kole proti Žiline B padlo až 14 gólov, dva neboli uznané pre ofsajd. Internet obletel najmä žilinský gól na 7:2 z vlastnej polovice, po ktorom brankár utekal späť k bráne a zastavil sa až na atletickej dráhe. Zápas sa skončil 8:4. Zažili ste už niekedy takýto zápas?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Peniaze z Ruska, konkurz a pád na dno. Prežije dubnický futbal krízu?