Haaland? Vidíte ho pred sebou a zrazu zakončuje na zadnej tyčke, vraví Vavro

Hráč Manchester City Rico Lewis (vľavo) sa pokúša strieľať cez Slováka Denisa Vavra (vpravo) z Kodane v zápase osemfinále Ligy majstrov.
Hráč Manchester City Rico Lewis (vľavo) sa pokúša strieľať cez Slováka Denisa Vavra (vpravo) z Kodane v zápase osemfinále Ligy majstrov. (Autor: TASR/AP)
Viktória Ševelová|11. mar 2024 o 07:00

Slovenský stopér sníva o Premier League.

S FC Kodaň má za sebou výnimočnú púť v Lige majstrov. Dánsky majster zvládol dve predkolá, aj play off a potom šokoval postupom zo skupiny, kde nechal za sebou Galatasaray Istanbul aj Manchester United.

Slovenský stopér DENIS VAVRO sa vypracoval medzi opory dánskeho tímu, do ktorého sa vrátil pred dvoma rokmi.

Na ihrisku Manchester City ste minulý týždeň uzavreli účinkovanie v tejto sezóne Ligy majstrov. Ako ho hodnotíte, vrátane zápasov v skupinovej fáze?

Celkovo ho hodnotím veľmi pozitívne, keďže sme postúpili zo skupiny, pričom nám nikto neveril, že postúpime. Pre nás bol tento dvojzápas s Manchester City taký darček za celú tú snahu a bojovnosť v skupine. 

Čo vám tieto náročné zápasy dali z individuálnej stránky?

Dali mi veľmi veľa. Bránil som tých najlepších útočníkov na svete a ukázal som aj sám sebe, že to viem, a dali mi najmä veľa skúseností, z ktorých môžem čerpať do budúcna. Tak isto mi to však ukázali, na čom ešte musím zapracovať. 

V čom bol odvetný zápas proti Manchester City iný než prvý, ktorý ste hrali doma? 

Druhý zápas už Manchester bral inak, keďže si vypracoval dobrý náskok z prvého zápasu, v ktorom podali hráči City výborný výkon. Ale proti takému mužstvu ako je Manchester City sa hrá veľmi ťažko doma aj vonku. 

Zaregistrovali ste, ako sa tréner anglického majstra Pep Guardiola pred prvým zápasom o vás vyjadril, že ste ho zaujali, a ocenil váš pokoj pri hre s loptou? 

Áno, všimol som si to ešte večer po tlačovke, keďže mi chodilo aj veľa správ, že či som to počul. Na druhý deň ráno si zo mňa spoluhráči uťahovali, takisto aj tréner. Keď o vás takéto slová povie najlepší tréner posledných rokov, veľmi to poteší.

Erlinga Haalanda nebránite každý deň. Pripravovali ste sa naňho nejako špeciálne? Čo by ste vypichli ako jeho najsilnejšiu stránku?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Haaland? Vidíte ho pred sebou a zrazu zakončuje na zadnej tyčke, vraví Vavro