Škriniar bude možno brániť Saného, Bayern trápia viaceré zranenia

Milan Škriniar a radosť Inter Miláno.
Milan Škriniar a radosť Inter Miláno. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. nov 2022 o 00:10

Bayern má v C-skupine LM isté prvé miesto.

BRATISLAVA. Keďže od 20. novembra do 18. decembra sa v Katare konajú futbalové majstrovstvá sveta, skupinová časť Ligy majstrov v Európe vyvrcholí netradične už v úvode novembra.

Pred posledným kolom naplánovaný na utorok a stredu, sú v hre už len štyri miestenky do vyraďovacej časti v troch skupinách.

Boj o Európsku ligu

V mimoriadne vyrovnanej D-skupine sú v hre ešte všetci štyria účastníci - anglický Tottenham Hotspur, portugalský Sporting Lisabon, nemecký Eintracht Frankfurt aj francúzsky Olympique Marseille.

Angličania zatiaľ nazbierali osem bodov, Portugalčania a Nemci po sedem, Francúzi ich majú šesť. Tottenham sa v utorok predstaví v Marseille, Frankfurt v Lisabone.

V E-skupine priamy súboj o jedno miesto zvedú AC Miláno z Talianska a Red Bull Salzburg z Rakúska, v F-skupine ukrajinský Šachtar Doneck a nemecký klub RB Lipsko. Tímom z Milána a Lipska stačí na osemfinále LM aj remíza zo súboja s priamym konkurentom v boji o postup.

Ak by sa ukrajinský Šachtar dostal do play-off LM, bola by to veľká vec. Klub totiž zvažoval, či vôbec v tejto súťaži nastúpi, keďže od februára po ruskej vojenskej invázii na územie Ukrajiny nemá domáce prostredie.

Nastupuje tiež s výrazne omladeným kádrom, keďže Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) umožnila legionárom prerušiť kontrakty s ukrajinskými klubmi a odísť inam.

V Lige majstrov je "doma" v poľskej Varšave, no súboje domácej ligy hráva na Ukrajine a napríklad v sobotu museli súboj Šachtaru prerušiť na viac ako hodine pre hrozbu leteckého útoku.

V ďalších skupinách prebehne ešte boj o miestenky do Európskej ligy, ktorú získajú kluby z tretích miest tabuliek.

Škriniar vs Sané?

Istotu prvej priečky majú zatiaľ iba Bayern Mníchov, FC Chelsea a Manchester City, súťažiť sa tak bude aj o výhodnejšie pozície pred žrebom play-off. Ten sa uskutoční v pondelok 7. novembra v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

V minulosti skupinovou časťou LM prešlo bez bodovej straty len desať tímov, v aktuálnej edícii majú šancu dosiahnuť túto métu ešte dva kluby - Bayern Mníchov a SSC Neapol.

Nemecký futbalista Leroy Sane by mohol posilniť Bayern Mníchov v utorkovom zápase Ligy majstrov proti Interu Miláno. Jeho tím trápia mnohé absencie vrátane niekoľkých opôr.

Dvadsaťšesťročný hráč začal cez víkend trénovať s tímom po dvojtýždňovej absencii pre zranenie stehna. Trénerovi úradujúcich majstrov Bundesligy chýba okrem brankára Manuela Neuera a útočníka Thomasa Müllera aj stopér Matthijs de Ligt, ktorý sa zranil v sobotnom ligovom zápase proti Mainzu (6:2).

Bayern má v C-skupine LM isté prvé miesto, no v domácej súťaži je druhý za Unionom Berlín. V sobotu by mohli na pôde Herthy Berlín nastúpiť Neuer s Müllerom, pričom prvý menovaný už absolvoval brankársky tréning. Informácie priniesla DPA.

Francúzsky futbalový reprezentant Lucas Hernandez sa v pondelok opäť zapojil do tréningového procesu Bayernu Mníchov a do začiatku MS 2022 by sa mal úplne zotaviť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Škriniar bude možno brániť Saného, Bayern trápia viaceré zranenia