Američania si zahrajú na MS, ak proti Kostarike neprehrajú o viac ako šesť gólov

Futbalisti USA nemôžu proti Kostarike prehrať viac ako šesťgólovým rozdielom.
Futbalisti USA nemôžu proti Kostarike prehrať viac ako šesťgólovým rozdielom. (Autor: SITA/AP)
SITA|28. mar 2022 o 14:50

Stretnutie medzi Spojenými štátmi americkými a Kostarikou je na programe v stredu.

BRATISLAVA. Americkí futbaloví reprezentanti sú po nedeľňajšom triumfe nad výberom Panamy 5:1 veľmi blízko k postup na MS 2022 do Kataru, no na definitívu potrebujú zvládnuť stredajší súboj v Kostarike.

Po skončení nedeľňajšieho duelu fotografom pózovali s transparentom, na ktorom bol nápis: "Kvalifikovaní". To však stále nie je pravda.

"Chlapci vôbec nevedeli, čo tam bolo napísané," povedal autor hetriku Christian Pulisic z anglického tímu FC Chelsea, cituje ho web isport.blesk.cz.

Zo zóny CONCACAF už na svetový šampionát postúpili Kanaďania, okrem Američanov sú krok od postupu aj Mexičania, no musia to potvrdiť v stredu v zápasoch proti reprezentáciám Kostariky resp. Salvádoru.

Podľa Pulisica sa spomenutý transparent objavil v rukách amerického tímu náhodou.

"Niekto im ten transparent podal. Vieme, že pred sebou teraz ešte máme prácu, nechceli sme sa chváliť. K zápasu v Kostarike pristúpime ako ku každému inému súboju. Budeme sa pripravovať úplne rovnako, ako keby sme potrebovali zvíťaziť," poznamenal Pulisic.

Američania chýbali na MS 2018, o postup prišli prehrou 1:2 v záverečnom súboji kvalifikácie na pôde Trinidadu a Tobaga.

"Ja ešte nič neoslavujem. V podobnej pozícii som už bol pred štyrmi rokmi a vieme, ako to dopadlo. Teraz je to o udržaní koncentrácie. Musíme vnímať, že sa môže stať hocičo," podotkol Paul Ariola, ktorý je spolu s Pulisicom pamätníkom spomenutej prehry z roku 2017. Podobne to vníma aj kouč amerického tímu Gregg Berhalter:

"Urobili sme krok k nášmu cieľu, ktorým je postup na MS. Ale vieme, že tam ešte nie sme, aj keď transparent hovoril niečo iné. Uvedomujeme si, že nás teraz čaká ešte jeden ťažký zápas v Kostarike."


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Američania si zahrajú na MS, ak proti Kostarike neprehrajú o viac ako šesť gólov