Funkcionár Detroitu prirovnal hráčov ku dobytku

(Autor: Ilustračné - TASR/AP)
TASR|23. sep 2012 o 09:25

Pokutu od vedenia zámorskej hokejovej NHL si vyslúžili slová viceprezidenta Detroitu Red Wings o prirovnaní fungovania ligy k farme a dobytku.

NEW YORK. Americký klub mal podľa zámorských médií zaplatiť do ligovej kasy za nemiestne komentáre svojho predstaviteľa až 250.000 dolárov, strany však po vzájomnej dohode jej výšku nebudú komentovať.

Jim Devellano si pustil ústa "na špacír" v rozhovore pre Island Sport News, kde povedal nasledovné: "Je veľmi ťažké pochopiť vyjednávania medzi stranami pre priemerného občana, ale poviem toto: majitelia predstavujú farmu a hráči, vrátane mňa, sú dobytok na nej. Majitelia vlastnia ranč a dovolia hráčom jesť na ňom. A títo majitelia sa nikdy nenechajú ťahať za nos hráčskou asociáciou, to sa nikdy nestane."

Reakcia ligy nenechala na seba dlho čakať. "Organizácia Red Wings a NHL sa zhodli, že výroky pána Devellana sú neprimerané, neoprávnené a neprípustné. Komentáre takéhoto typu nie sú konštruktívne a nenapomáhajú rozhovorom," uviedol v piatkovom oficiálnom komuniké vicekomisár ligy Bill Daly.

Najprestížnejšia hokejová súťaž na svete zažíva už štvrtú výluku počas posledných 20 rokov. Platnosť doterajšej kolektívnej zmluvy medzi majiteľmi klubov a hráčskou asociáciou NHL vypršala 15. septembra.

Hlavným dôvodom, prečo sa obe zúčastnené strany nedohodli, bola rozdielnosť názorov pri delení príjmu NHL v hodnote približne 3,3 miliardy dolárov. Naposledy zachvátila výluka sezónu 2004/2005. V tom ročníku sa napokon neodohral ani jeden súťažný duel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Funkcionár Detroitu prirovnal hráčov ku dobytku