Finále futbalového šampionátu povedie Angličan Webb

Howard Webb
Howard Webb (Autor: AP)
TASR|8. júl 2010 o 19:17

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) určila vo štvrtok mená rozhodcov, ktorí povedú dva záverečné zápasy 19. majstrovstiev sveta vo futbale.

JOHANNESBURG. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) určila vo štvrtok mená rozhodcov, ktorí povedú dva záverečné zápasy 19. majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike. Nedeľňajšie finále Holandsko - Španielsko na johannesburskom štadióne Soccer City zverila do rúk 38-ročného Howarda Webba z Anglicka.

Bývalý policajný úradník Webb rozhodoval na MS 2010 tri zápasy, medzi nimi rozhodujúci duel F-skupiny Slovensko - Taliansko (3:2), v ktorom podal aj s asistentmi na čiarach bezchybný výkon. Okrem toho sa predstavil v skupinovom súboji Španielsko - Švajčiarsko (0:1) a v osemfinále Brazília - Chile (3:0). V troch dueloch neudelil ani jednu červenú kartu a nenariadil penaltu.

Webb a jeho asistenti Darren Cann a Mike Mullarkey budú mať skvelý záver sezóny, v ktorej v máji rozhodovali aj finále Ligy majstrov 2009/2010 medzi Interom Miláno a Bayernom Mníchov v Madride.

Sobotňajší duel o 3. miesto medzi Nemeckom a Uruguajom povedie muž zo stredoamerickej oblasti, Benito Archundia z Mexika.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Finále futbalového šampionátu povedie Angličan Webb