Ferguson sympatizuje s Mourinhom

TASR|10. apr 2009 o 14:30

Tréner Manchestru United Alex Ferguson plánuje zostať vo svojej funkcii ešte dva-tri roky.

MANCHESTER. Ako svojho potenciálneho nástupcu by si vedel predstaviť portugalského kouča Jose Mourinha, ktorý v súčasnosti vedie milánsky Inter.

Podľa britských médií sú okrem Mourinha na širšom zozname kandidátov bývalí hráči z Old Traffordu ako Mark Hughes, Roy Keane, či Steve Bruce, ale skloňuje sa aj meno Severného Íra Martina O'Neilla. Ak by sa napokon Mourinho stal nástupcom Škóta Fergussona, bol by prvým nebritským a neírskym koučom na lavičke Manchesteru United v histórii.

"Som rád, že to rozhodnutie nebude na mne. Ale nech to bude ktokoľvek, potrebuje značné skúsenosti. Manchester United je masívny veľkoklub. Ten klub, do ktorého som prišiel v roku 1986, sa s tým dnešným už ani nedá porovnať," povedal pre CNN Sir Alex, ktorý napriek konfliktom z nedávnej minulosti prejavil sympatie voči temperamentnému Mourinhovi: "Mám rád Jose Mourinha. Je to správny chlapík a dobre spolu vychádzame. Ale ľudia zabúdajú na to ako sa táto hra rýchlo mení. Povolanie trénera je veľmi krehké. Jeden deň môžete byť na vrchole, a po ďalších dvoch zápasoch už ste najhorší na svete. Našťastie vydržím vo funkcii ešte dva-tri roky. Kto vie, čo sa dovtedy stane? Teraz však nemyslím na to, či ma nahradí Jose Mourinho alebo Arsene Wenger."

V súvislosti so špekuláciami okolo odchodu Fergusona do dôdchodku sa v kuloároch hovorí, že odíde, ak bude Manchester United najúspešnejším anglickým klubom. "Teraz mám 67 rokov. V týchto dňoch sa cítim zdravý a práca ma baví. Ak by to bolo inak, okamžite by som odstúpil. Chcel by som však s Manchestrom získať nejaké európske trofeje. Ale taký počet štvrťfinálových a semifinálových účastí len dokazuje, aké to je náročné získať trofej," uzavrel Sir Alex.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ferguson sympatizuje s Mourinhom