Federer vyradil po pätsetovej dráme Tsongu

Andy Murray
Andy Murray (Autor: SITA/AP)
TASR|23. jan 2013 o 07:55

Andyho Murrayho vyzve v súboji o finále Australian Open Roger Federer.

MELBOURNE. Roger Federer postúpil do semifinále Australian Open, keď v piatich setoch vyradil Jo-Wilfrieda Tsongu. Švajčiar využil až piaty mebčal, keď najprv neuspel v ôsmom geme posledného setu, keď mal pri podaní Francúza štyri výhody ukončiť zápas. Mečbal využil až v nasledujúcom geme pri vlastnom podaní.

Federer postúpil už do svojho 33 grandslamového semifinále v kariére. V ňom vyzve Andyho Murrayho, ktorý jasne zdolal v súboji o štvorku najlepších prekvapenie turnaja Jeremyho Chardyho. Francúz s ním prehral 4:6, 1:6, 2:6.

"S každým ďalším setom to bolo ťažšie a ťažšie. Jo sa nikdy nevzdáva a ja som musel zo seba dostať všetko najlepšie a mal som aj šťastie. Jo ma dnes prekvapil od nášho posledného súboja. Skvele podával a zlepšil sa aj na sieti. Myslím si, že v budúcnosti bude ešte lepší," povedal v Federer Jimovi Courierovi v pozápasovom rozhovore.

"Musím si teraz odpočinúť, ale myslím si, že to bude dobré. Na zápas s Andym sa veľmi teším. Bude to ťažké, je skvelým hráčom. Verím, že predvedieme obaja výborný tenis."

Murray sa môže stať prvým tenistom v Open ére, ktorý po zisku prvého titulu uspeje hneď v ďalšom grandslamovom finále.

V Melbourne hral o cennú trofej už dvakrát, v roku 2010 však nestačil na Federera a o 12 mesiacov neskôr na Srba Novaka Djokoviča. Proti Chardymu počas celého zápasu skvele servoval i returnoval. Vždy v úvode setu prelomil podanie Francúza, ktorý v 3. kole vyradil nasadenú šestku Argentínčana Juana Martina del Potra a potom už s prehľadom kontroloval vývoj.

[content type="video" source="youtube" id="muXwNsZ3_3Y?rel=0" width="600" height="338"][/content]

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Andy Murray (3-V. Brit.) - Jeremy Chardy (Fr.) 6:4, 6:1, 6:2

Roger Federer - Jo-Wilfried Tsonga 7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer vyradil po pätsetovej dráme Tsongu