Federer ukončil spoluprácu s Edbergom, nahradí ho Ljubičič

Stefan Edberg (vľavo) a Roger Federer v roku 2014.
Stefan Edberg (vľavo) a Roger Federer v roku 2014. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. dec 2015 o 07:43

Pod jeho vedením vybojoval počas dvoch rokov jedenásť turnajových titulov. Roger Federer v budúcej sezóne nebude pokračovať v spolupráci so Švédom Stefanom Edbergom.

ZÜRICH. Švajčiarsky tenista Roger Federer ukončil spoluprácu so švédskym koučom Stefanom Edbergom. V trénerskom tíme bývalej svetovej jednotky ho v budúcej sezóne nahradí Chorvát Ivan Ljubičič.

Hlavným koučom Federera zostáva jeho krajan Severin Lüthi, informovala agentúra DPA.

Federer o zmenách v realizačnom tíme informoval prostredníctvom svojho facebookového konta. A Edbergovi sa poďakoval za dva veľmi úspešné roky. Jeho angažovanie označil za splnenie si sna - Švéd bol pre neho detským idolom.

Takto vyzeral tréning Federera s Edbergom vlani počas Australian Open.

"Hoci dohoda znela pôvodne iba na rok 2014, Stefan bol skvelý a súhlasil s predĺžením spolupráce o ďalší rok, čo som naozaj ocenil. Naučil ma toho veľa a jeho vplyv na moju hru pretrvá," napísal tridsaťštyriročný Federer.

After 2 very successful years, I would like to thank Stefan Edberg, my childhood idol, for agreeing to join my team. It...

Posted by Roger Federer on 8. december 2015

Pod Edbergom zaznamenal Federer v uplynulých dvoch rokoch jedenásť triumfov na turnajoch ATP. V roku 2014 sa tešil aj zo zisku Davisovho pohára.

Švéda nahradí v tíme ďalší bývalý špičkový hráč - tridsaťšesťročný Ljubičič.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer ukončil spoluprácu s Edbergom, nahradí ho Ljubičič