FC Barcelona plánuje hrať v budúcnosti aj americkú Major League Soccer

TASR|14. nov 2005 o 08:06

Barcelona 14. novembra (TASR) - Prezident FC Barcelona Joan Laporta pripustil, že katalánsky futbalový gigant plánuje založiť mužstvo, ktoré by hralo ...

Barcelona 14. novembra (TASR) - Prezident FC Barcelona Joan Laporta pripustil, že katalánsky futbalový gigant plánuje založiť mužstvo, ktoré by hralo v americkej Major League Soccer (MLS). Tento krok je súčasťou dlhodobej stratégie expanzie klubu do sveta.

"Barcelona má veľa plánov. Jedným z nich je hrať v MLS, ale v súčasnosti je to len vo fáze plánovania. MLS má niektoré špecifiká oproti španielskej lige. My však chceme hrať v Spojených štátoch, aj keď presne nevieme, ako to tam chodí," popísal plány Barcelony v tejto oblasti jej prezident.

MLS má v súčasnosti 12 tímov v dvoch konferenciách - Východnej a Západnej. Ak by katalánsky veľkoklub naozaj išiel hrať túto ligu, nebol by prvým zo zahraničia. Premiérovú sezónu v nej má za sebou mexický klub Chivas Guadalajara, v MLS pod menom Chivas USA. Tím poskladaný z mexických a amerických hráčov však skončil v základnej časti na poslednom mieste Západnej konferencie, v 32 zápasoch získal len 18 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»FC Barcelona plánuje hrať v budúcnosti aj americkú Major League Soccer