Fanúšikovia sa vyhrážajú Carlosovi, chce z Corinthians odísť

TASR|11. feb 2011 o 09:19

Rodina Roberta Carlosa sa v Brazílii cíti v ohrození. Je možné, že futbalista čoskoro prestúpi do klubu z USA alebo Európy.

SAO PAULO. Brazílsky futbalový obranca Roberto Carlos zrejme opustí klub Corinthians, pretože fanúšikovia jedného z najpopulárnejších brazílskych celkov sa vyhrážajú jeho rodine.

Tridsaťsedemročný veterán vo štvrtok pre internetovú stránku Lancenet vyhlásil, že od minulého týždňa, keď jeho klub vypadol z Pohára osloboditeľov, čelil desiatkam výhražných telefonátov a sledovaniu v uliciach Sao Paula.

Podľa bývalého reprezentanta, ktorý vyše 10 rokov strávil v Reale Madrid, sa "veci vymykajú spod kontroly" a v prípade dobrej ponuky sa vráti naspäť do Európy, prípadne zamieri do USA. "Zvažujem určité veci. Mne aj mojej rodine sa vyhrážajú po telefóne, v uliciach ma sledujú motorky," uviedol Carlos.

Priaznivcov Corinthiansu rozzúrila prehra 2:0 s kolumbijským tímom Deportes Tolima. Po zápase hádzali do klubového autobusu kamene, hráčom zničili autá a múry budovy, kde sídli vedenie Corinthiansu, pomaľovali protestnými odkazmi, namierenými predovšetkým proti Carlosovi a kapitánovi Ronaldovi.

Podľa Agencia Estado o Carlosovi služby prejaví záujem zámorský klub Los Angeles Galaxy. Presvedčiť by ho mal dlhoročný priateľ a bývalý spoluhráč z "bieleho baletu" David Beckham.

"Neprestúpim do iného brazílskeho klubu, jedine zahraničného. Zvážim, čo je pre mňa najlepšie riešenie," dodal Carlos s tým, že jeho agent už rieši prestupové možnosti.

Klub zatiaľ podľa oficiálneho stanoviska neeviduje žiadnu ponuku na Carlosa, riaditeľ však potvrdil, že hráč sa obáva o svoju bezpečnosť a že zvažuje odchod z klubu.

Iným prípadom je Ronaldo, jeden z najväčších idolov pred vypadnutím z Pohára osloboditeľov. Ten sa minulý týždeň na sociálnej sieti Twitter zdôveril, že z dôvodu vyčíňania fanúšikov "skutočne premýšľal o ukončení kariéry", no napokon sa rozhodol, že "kritikom a vandalom také potešenie nedopraje". Napriek tomu dodal, že tento rok bude jeho posledným v kariére.

Corinthians sa ocitli pod tlakom priaznivcov od minulého roka, keď mužstvo pri oslavách stého výročia založenia klubu nedokázalo získať žiadnu trofej. Pohár osloboditeľov je pritom poslednou hlavnou súťažou, víťazstvo v ktorej klubu chýba v bohatej zbierke úspechov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Fanúšikovia sa vyhrážajú Carlosovi, chce z Corinthians odísť