Ďuriš si chce užiť majstrovské oslavy: Dúfam, že sa na tréningu zídeme v plnom počte

Celá Plzeň oslavuje.
Celá Plzeň oslavuje. (Autor: facebook, Viktoria Plzeň)
TASR|1. máj 2016 o 08:46

Ohňostroj, lietadlá nad štadiónom, šampanské, víťazné cigary a plány na dlhé oslavy.

PLZEŇ. Ohňostroj, lietadlá nad štadiónom, šampanské, víťazné cigary a plány na dlhé oslavy. Futbalisti Viktorie Plzeň obhájili v českej lige majstrovský titul a slovenský útočník Michal Ďuriš avizoval: "Teraz si to užijeme." V sobotu s nimi v Štruncových sadoch oslavovalo obhajobu vyše 11.500 divákov na beznádejne vypredanom štadióne.

Plzeň vyhrala doma v 27. kole nad Baníkom Ostrava 2:0 aj vďaka gólu slovenského reprezentačného stredopoliara Patrika Hrošovského z penalty a zaknihovala historicky štvrtý titul. 

Oblečený v majstrovskom tričku mal Ďuriš na tvári úsmev od ucha k uchu: "Titul nevyhrávate každý rok. Aj keď niektorí áno. Oslavám nechávam voľný priebeh a budú dlhé. Určite si ich užijeme," citoval momentálne s 15 gólmi najlepšieho strelca Synot ligy portál idnes.cz.

"Tréning máme až v utorok? Ani neviem, ešte som sa na to nepýtal. Dúfam len, že sa dovtedy dáme všetci dokopy a zídeme sa v plnom počte," s úsmevom povedal slovenský reprezentant.

Zverenci trénera Karela Krejčího vyhrali šestnásty ligový zápas za sebou a prekonali rekord, ktorý držali doteraz so Spartou. Podľa Ďuriša o titule rozhodla práve táto séria.

Ďuriš dúfa, že sa na utorkovom tréningu zídu v plnom počte.
Ďuriš dúfa, že sa na utorkovom tréningu zídu v plnom počte. (Autor: facebook, Viktoria Plzeň)

"Vyhrať toľko zápasov za sebou, to sa nevidí každý deň. Dvakrát sme zdolali aj Spartu, a preto si titul naozaj zaslúžime. Ak by sme sériu natiahli, bolo by to pekné. Čakajú nás ale tri ťažké zápasy, chcem ich zvládnuť a dokázať, že titul nemáme náhodou," povedal útočník, ktorý mal ešte nedávno zranený členok, no už je v poriadku:

"Prvá prognóza bola, že je zlomený. Bol som rád, keď sa to vylúčilo. Dlho som rehabilitoval, chcel som stihnúť zápas na Sparte (3:0-pozn.). Síce sa necítim ešte ideálne, ale pre takéto zápasy sa hrá futbal. Účasť na EURO ešte neriešim, hoci ME sú dôležité. Teraz som tu a chcem si užiť titul."

Majstrovský pohár si hráči Plzne preberú po poslednom domácom, resp. ich predposlednom ligovom zápase s Jabloncom. Prehra Baníku znamenala, že tradičný moravský klub vypadol do druhej ligy po 50 rokoch, naposledy sa mu to stalo v roku 1966.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďuriš si chce užiť majstrovské oslavy: Dúfam, že sa na tréningu zídeme v plnom počte