Tréner Dunajskej Stredy po víťazstve: Verím, že hráči ho oslávia iba malinovkou

Vakoun Issouf Bayo.
Vakoun Issouf Bayo. (Autor: SITA)
SITA|11. nov 2018 o 13:40

Rozhodca rozdal až trinásť žltých kariet.

RUŽOMBEROK. Futbalisti Dunajskej Stredy si aj po 15. kole Fortuna ligy udržali druhé miesto v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže, majú o bod viac ako tretí v klasifikácii MŠK Žilina.

Obaja v sobotu naplno zabodovali na pôde súpera.

Žilina sa myjavským víťazstvom nad Trenčínom 2:0 ocitla na druhom stupienku z časového hľadiska iba chvíľu, pretože Dunajská Streda zdolala domáci MFK Ružomberok 1:0.

Rozhodol Bayo

Pod Čebraťom si tímy vypracovali množstvo šancí na skórovanie, po bezgólovom prvom polčase sa však ujal iba krásny pokus v podaní 21-ročného kanoniera DAC Vakouna Issoufa Baya.

Útočník z Pobrežia Slonoviny v 55. minúte rozhodol o troch bodoch pre Dunajskú Stredu, v tomto ligovom ročníku strelil už deviaty gól.

"Som hrdý na mojich hráčov a verím, že dnes budú piť po zápase len malinovku," skonštatoval po tesnom víťazstve v Ružomberku nemecký tréner hostí Peter Hyballa pre klubový web.

"Úroveň zápasu v rámci slovenskej ligy bola veľmi vysoká. Trénoval som v Nemecku aj Holandsku a som hrdý, že sme odohrali takýto duel. Pyšný som na obe mužstvá, bolo to veľmi kvalitné stretnutie," priznal.

"Do súboja sme vstúpili s rozostavením 4-3-3, mali sme aj nejaké šance. Do druhého polčasu sme vstúpili so striedaním, keď sme nechceli riskovať vylúčenie Záhumenského," prezradil.

"Mátého Vidu sme zasa posunuli na post pravého obrancu a na trávnik prišiel mladý Bednár, ktorému sme dali veľkú zodpovednosť v náročnom zápase," pokračoval Hyballa.

"Preskupili sme rozostavenie na 4-2-3-1 a Kalmár mohol hrať na poste desiatky, kým v prvom polčase bol viac stiahnutý. Viac sme už potom kontrovali hru, domáci hrozili z protiútokov. Posledných desať minút bolo veľmi nervóznych pre hráčov, realizačný tím aj fanúšikov," doplnil.

Vylúčenie z nedisciplinovanosti

Hlavný rozhodca Ivan Kružliak vytiahol v zápase celkovo trinásť žltých kariet a v 75. minúte vylúčil po dvoch napomenutiach ružomberského obrancu Janiho Urdinova.

"Zápas musím zhodnotiť z dvoch rovín. Stretnutie bolo fantastické, malo atmosféru a aj diváci museli vidieť skvelý, nadštandardný duel. Touto cestou chceme ísť," vyjadril sa český kouč MFK Ružomberok David Holoubek.

Chceme behať a napádať súpera neustále, aj keď momentálne nám to výsledky neprináša.


David Holoubek, tréner Ružomberka

Jeho zverenci však po štyroch domácich víťazstvách pod Čebraťom tentoraz nebodovali.

"Prehrali sme doma 0:1 po množstve nepremenených príležitostí a po červenej karte z nedisciplinovanosti. Bolo to stretnutie o šanciach, možno trochu viac sme ich mali my, no neboli sme tak kvalitní v zakončení ako dunajskostredský súper," priznal Holoubek.

"Napriek vedúcemu gólu hostí sme chceli otočiť nepriaznivý stav a mohli sme aj zvíťaziť. Som rád, ako tento duel odpracovali samotní hráči. Vysoká intenzita zápasu, no bez výstupu," vyjadril sa 38-ročný kouč.

"Nemáme body, prehrali sme v domácom prostredí a z toho dôvodu musím stretnutie hodnotiť negatívne. V zápase bolo veľa emócií. Chceme behať a napádať súpera neustále, aj keď momentálne nám to výsledky neprináša. Verím však, že tento trend zlomíme a budeme získavať body aj s takým silným tímom, ako je Dunajská Streda," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tréner Dunajskej Stredy po víťazstve: Verím, že hráči ho oslávia iba malinovkou