Dozor nad talianskym futbalom musel núdzovo prevziať olympijský výbor

Roberto Fabbricini.
Roberto Fabbricini. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. feb 2018 o 19:42

Taliani si v pondelok nedokázali zvoliť nového šéfa.

RÍM. Generálny sekretár Talianskeho olympijského výboru (CONI) Roberto Fabbricini sa stal dočasným šéfom tamojšej futbalovej federácie. Núdzové riešenie museli kompetentní nájsť po tom, čo si talianske futbalové hnutie v pondelok nedokázalo zvoliť svojho prezidenta.

Vicekomisármi Fabbriciniho na čele Talianskej futbalovej federácie (FIGC) budú niekdajší obranca milánskeho AC a talianskej reprezentácie Alessandro Costacurta a Angelo Clarizia.

Dočasné vedenie talianskeho futbalu má mandát zatiaľ na šesť mesiacov a potom im môžu ich právomoci predĺžiť, informovala agentúra AP.

Členovia FIGC v pondelok nedokázali ani po desaťhodinovom rokovaní zvoliť nástupcu Carla Tavecchia. Ten v novembri minulého roka na post prezidenta rezignoval, pretože taliansky národný tím nedokázal postúpiť na MS 2018 do Ruska.

Ani jeden z trojice Gabriele Gravina, Cosimo Sibilia a Damiano Tomassi nezískal v novej voľbe potrebnú nadpolovičnú väčšinu hlasov od takmer 300 delegátov. Dozor nad FIGC tak musel núdzovo prevziať olympijský výbor.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Dozor nad talianskym futbalom musel núdzovo prevziať olympijský výbor