Dominancia sestier Williamsových je na ústupe

Sestry Williamsové.
Sestry Williamsové. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|28. jún 2011 o 13:55

Serena Williamsová neobháji vo Wimbledone titul a v rebríčku sa prepadne hlboko do druhej stovky.

BRATISLAVA. Dokopy vyhrali dvadsať grandslamových titulov v dvojhre a dvanásť v štvorhre. Obe kraľovali ženskému rebríčku mnoho rokov a obe ukázali cestu na vrchol z chudobných pomerov.

Zdá sa však, že ich dominancia je pomaly na konci. Sestry Williamsové prehrali vo Wimbledone už v štvrtom kole, čo je neobvyklý jav.

Na turnaji štartovali po dlhších zraneniach, keď absolvovali predtým len jeden turnaj. Napriek tomu sa od nich čakalo viac. Predsa len Venus sa dostala vlani do štvrťfinále a Serena v All England Clube vyhrala. Celkovo vyhrali deväť z posledných jedenástich titulov a od roku 2006 bola vždy aspoň jedna vo finále.

Serena sa v rebríčku prepadne

Najmä Serenu bude stáť vypadnutie s Marion Bartoliovou veľa, keď sa v rebríčku prepadne až hlboko do druhej stovky.

Skúsená Američanka pomýlila aj bookmakerov, ktorí ju po treťom kole najviac favorizovali na víťazku londýnskeho turnaja.

Na tlačovke po zápase Williamsovú rozladila otázka novinárov, ktorý sa jej pýtali, či sa po jej vypadnutí zmení ženský tenis. „Áno, som veľmi šťastná, že som prehrala, nech sa teraz darí ženskému tenisu,“ povedala podráždene. Neskôr sa však upokojila.

„Myslím si, že som hrala na turnaji dobre. Viackrát som sa dokázala dostať z nepriaznivého stavu. Nemôžem povedať, že by som bola so svojimi výsledkami nespokojná.“

serena_res.jpg

Chce sa dosať späť medzi päť najlepších

Kapitánka amerického fedcupového tímu Mary Jo Fernandezová vyzdvihla vo svojej analýze pre EPSN aj hru Bartoliovej, ktorá podľa nej podala bezchybný výkon. „Keby stála na druhej strane iná hráčka, Serena by ju asi zdolala, ale Marion hrala výborne a nerobila chyby ani v kritických momentoch.“

Napriek prepadu v rebríčku si Fernandezová myslí, že mladšia zo sestier Williamsových ešte nepovedala posledné slovo. „Dôležité, že je zdravá. Ak bude naďalej fit, určite sa dočkáme ďalších jej veľkých výhier.“

Podobne rozmýšľa aj Williamsová, ktorá sa stále cíti vo forme. „Nehrala som úplne zle, som presvedčená, že stále mám na to, aby som bola v rebríčku do piateho miesta,“ dodala pre tennis.com.

venus_res.jpeg

Venus ešte nechce končiť

Otázne je, aká bude ďalšia kariéra staršej zo sestier Venus. Tá naposledy vyhrala grandslamový titul pred troma rokmi práve vo Wimbledone. Posledné dva roku je na turnaji zastavila mladá Bulharka Svetlana Pironková, ktorá jej nedala v pondelok šancu, keď zvíťazila jasne 6:2 a 6:3.

„Prehrala som preto, lebo som nehrala dobre. Zle som umiestňovala údery a preto prišiel takýto výsledok, netreba za tým hľadať nič iné,“ skonštatovala sedemnásobná grandslamová víťazka.

Venus tiež trápili dlhšie zdravotné problémy. Pre zámorské médiá povedala, že s kariérou ešte nechce končiť a tenis ju stále baví. Podľa odborníkov by mohla hrať o triumfy na turnajoch hlavne na tvrdých povrchoch a na tráve, kde dosiahla najlepšie výsledky v kariére. Vo Wimbledone triumfovala v minulosti päťkrát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Dominancia sestier Williamsových je na ústupe