Dohral aj posledný Slovák

Prokop Slováček|10. nov 2007 o 00:00

V osemročnej histórii turnaja Tatra banka Open bude iba po druhý raz semifinále dvojhry bez slovenskej účasti.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Kamil Čapkovič (v rebríčku 366.) na turnaji Tatra banka Open vo štvrtok po prvý raz vo svojej kariére zdolal hráča prvej stovky - Holanďana Haaseho (v rebríčku 97.). Vynieslo mu to postup do štvrťfinále.

Súperom posledného nášho zástupcu vo dvojhre bol včera v NTC štvrtý nasadený Talian Simone Bolelli. Občasný tréningový partner Švajčiara Federera a 85. hráč sveta už bol nad sily nášho hráča. A tak v osemročnej histórii turnaja bude iba po druhý raz semifinále dvojhry (predtým v roku 2003) bez slovenskej účasti.

V prvom sete rozhodlo jedno prehraté podanie 21-ročného Slováka a veľa nevynútených chýb. Potom sa Čapkovič chytil, spresnil hru a druhý set vyhral 6:4. V treťom Čapkovič pri súperovom podaní nepremenil mečbal a v tajbrejku tesne prehral.

„V prvom sete mi naozaj nič nevychádzalo, ale stále som veril. Šanca prišla a druhý set som vyhral. Škoda tretieho, mal som aj mečbol, tajbrejk bol trochu o šťastí a ja som ho zakončil školáckou chybou. Ani sa mi nechcelo ísť z kurtu. Mať tak ešte ďalšiu šancu,“ povzdychol si po zápase Kamil Čapkovič. „Bolelli ma vedel zatlačiť z bekhendu aj forhendu a hlavne mentálne zvládol rozhodujúce chvíle.“

Čapkovič sa pripravuje v Miami v skupine trénera Tarika Benhabilesa. Bývalého kouča Američana Roddicka, teraz trénera Francúza Monfilsa. „Tento rok bolo cieľom stabilizovať moji techniku, ktorú som po príchode do Miami zmenil. Tá stará vraj mala limity. Trocha som si na to musel zvykať. Neodohral som veľa turnajov, ale taký bol plán. Budúci rok sa chcem pokúsiť o prienik do prvej stovky.“

Semifinálový program sa dnes v NTC začína o 14.00. Po dvoch dvojhrách sa na centrálnom kurte predstaví v semifinále štvorhry slovenský pár Polášek - Zelenay. Jeho súperom bude česká dvojica Cibulec - Levinský.

Výsledky: ATP Tatra banka Open (100 000 dolárov), dvojhra - štvrťfinále: Koubek (1-Rak.) - Hanescu (5-Rum.) 6:7 (2), 6:3, 6:2, Falla (Kol.) - Tipsarevič (3-Srb.) 6:0, 4:6, 6:3, Čapkovič (SR) - Bolelli (4-Tal.) 3:6, 6:4, 6:7.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Dohral aj posledný Slovák