Do Plovdivu aj Husárová, Hantuchová trénuje v Španielsku

SITA|12. apr 2006 o 15:50

BRATISLAVA 12. apríla (SITA) - K slovenskému tímu tenistiek, ktorý budúci týždeň odohrá v bulharskom Plovdive turnaj I. skupiny euroafrickej zóny Pohára federácie (17.-22. 4.), sa definitívne pridala ...

BRATISLAVA 12. apríla (SITA) - K slovenskému tímu tenistiek, ktorý budúci týždeň odohrá v bulharskom Plovdive turnaj I. skupiny euroafrickej zóny Pohára federácie (17.-22. 4.), sa definitívne pridala aj Janette Husárová. Hoci kapitán Mojmír Mihal ešte o konečnej nominácii hovoriť nechce a tvrdí, že "známa bude až po nedeľňajšom kapitánskom mítingu", je isté, že účasť skúsenej deblistky Husárovej (31) maximálne privítal. "Janettino operované koleno je v takom stave, že môže podávať stopercentné výkony vo štvorhre. V nej tak budeme mať k dispozícii silný pár Hantuchová - Husárová," uviedol Mihal. "Som pripravená pomôcť tímu k postupu. V októbri minulého roka som odohrala na okruhu WTA zatiaľ posledný zápas a potom som sa šesť mesiacov rozhodovala, či neukončím kariéru. Vo fedcupovom tíme sa toho veľa zmenilo, vrátane kapitána, ale to mi neprekáža. Dôležitá je dobrá nálada a radosť z tenisu," vyhlásila Husárová, ktorá sa vo Fed Cupe objaví po dvojročnej pauze a v družstve by mala nahradiť Ľubomíru Kurhajcovú.

Kapitán Mihal bude mať v Plovdive k dispozícii okrem jednotky Hantuchovej a deblistky Husárovej aj dve talentované juniorky Magdalénu Rybárikovú (17) a Dominiku Cibulkovú (16), ktoré by sa mali pobiť o post dvojky do dvojhry. "Rozhodnem sa až po tréningoch v dejisku stretnutia," prízvukuje Mihal. Kapitán netají, že v príprave mu robilo vrásky počasie. "Pršalo a bolo chladno, preto sme trénovali na antuke v hale. Sme radi, že Daniela Hantuchová sa odišla pripravovať do lepších podmienok do Španielska, odkiaľ sa presunie za nami priamo do Bulharska," povedal Mihal a k najbližšiemu programu ešte podotkol: "Až do sobotňajšieho odletu by sme chceli trénovať každý deň dvojfázovo a už aj

V Plovdive bude 17 tímov bojovať o dve postupové miesta do júlovej baráže o účasť v II. svetovej skupine, čiže medzi šestnástkou najlepších. Hrať sa bude v troch štvorčlenných a jednej päťčlennej skupine systémom každý s každým. Víťazi skupín sa potom stretnú v boji o dve miestenky do baráže.

Slovenky, ktoré sú celkovými víťazkami najprestížnejšej súťaže ženských tenisových tímov z roku 2002, sa vlani prepadli až do regionálnej zóny Fed Cupu. Stalo sa tak po dvoch prehrách, najprv v II. svetovej skupine vo Švajčiarsku (2:3) a potom v barážovom súboji o účasť v II. svetovej skupine v Thajsku (1:4).


Základná informácia o turnaji I. skupiny euroafrickej zóny Pohára federácie 2006 v Plovdive (17.-23. 4.):

miesto konania: TC Lokomotiv Plovdiv (Bulh.)

odlet slovenského tímu: 15. 4. 2006

program: hrá sa každý deň od 10.00 h, žreb: 16. 4. 2006

povrch: červená antuka

lopty: Penn Pro

vedúci výpravy: Ľubomír Páleník


Nominácia Slovenska /postavenie v rebríčkoch WTA vo dvojhre a štvorhre k 3. 4./:

Daniela Hantuchová 16. / 12.

Janette Husárová nefiguruje v rebríčku/ 115.

Magdaléna Rybáriková 285. / nefiguruje v rebríčku

Dominika Cibulková 398. / 631.



ds;kj;mj

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Do Plovdivu aj Husárová, Hantuchová trénuje v Španielsku