Djokovičov úspešný návrat v Bazileji, ale až v troch setoch

(Autor: TASR)
SITA|1. nov 2011 o 21:06

Srbský tenista Novak Djokovič sa po šesťtýždňovej zdravotnej pauze dočkal víťazného návratu do turnajového kolotoča.

Po turnaji v Bazileji má ešte srbský tenista v pláne vystúpenia na halovom podujatí Masters 1000 v Paríži-Bercy a na londýnskom šampionáte World Tour Finals.

BAZILEJ. V 1. kole podujatia ATP World Tour 500 Swiss Indoors vo švajčiarskom Bazileji (dotácia 1,838 milióna eur, tvrdý povrch Greenset v hale) svetový hráč číslo jeden zdolal v utorok belgického veterána Xaviera Malissa 6:2, 4:6, 7:5.

Zápas trval 2:12 h a favorizovaný Srb premenil pri podaní súpera druhý mečbal, keď prvý mal už v desiatej hre po tom, ako sám nezvládol servis na triumf. V dvanástom geme mu však séria Malissových chýb dodala náskok 40:0 a Belgičan poslal odvážny forhend tesne vedľa.

"Set a pol som hral dobre, ale potom som akosi stratil rytmus. Z mojej strany pribudli chyby a Xavier to dokázal zužitkovať, zaslúži si za to rešpekt. Bol to pekný zápas a ja som v prvom rade šťastný, že znova môžem byť na dvorci," skonštatoval v interview ešte na kurte Djokovič, ktorý sa v hale objavil v halloweenskej maske.

Dvadsaťštyriročný líder renkingu Djokovič má v tejto sezóne bilanciu 65:3, ktorá ohuruje o to viac, že iba raz prehral v zápase ukončenom mečbalom (semifinále parížskeho Roland Garros proti Švajčiarovi Rogerovi Federerovi). Po svojom septembrovom triumfe na US Open a nevydarenom daviscupovom vystúpení proti Argentíne musel podstúpiť liečbu chrbta.

"Natiahol som si ten sval ozaj riadne a až teraz som naplno fit. Je mi však jasné, že to bude chcieť nejaký čas a nepredpokladám už v Bazileji stopercentné výkony," povedal ešte pred turnajom zverenec Mariána Vajdu Djokovič.

Po turnaji v Bazileji má ešte srbský národný hrdina v pláne vystúpenia na halovom podujatí Masters 1000 v Paríži-Bercy a na londýnskom šampionáte World Tour Finals. V Bazileji hrá tretí rok v rade. Predvlani vo finále zdolal Federera, minulý rok mu to Švajčiar v súboji o titul vrátil.

Dvojhra - 1. kolo:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Xavier Malisse (Belg.) 6:2, 4:6, 7:5 za 132 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovičov úspešný návrat v Bazileji, ale až v troch setoch