Djokovič opäť zdolal Federera, v Dubaji získal čistý hetrik

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: SITA)
SITA|26. feb 2011 o 17:26

Srbský tenista Novak Djokovič sa tretí raz v rade stal víťazom dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 Dubai Duty Free Tennis Championships.

DUBAJ. Srbský tenista Novak Djokovič sa tretí raz v rade stal víťazom dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 Dubai Duty Free Tennis Championships v Dubaji v SAE (dotácia 1 619 500 USD, tvrdý povrch Decoturf II vonku).

Zverenec Mariána Vajdu zdolal v sobotňajšom finále Švajčiara Rogera Federera nasadeného ako prvého za 72 minút dvakrát 6:3.

V druhom sete dosiahol obrat z 1:3. V úvodnej časti odskočil "Nole" brejkom na 2:1, a hoci v piatom geme nevyužil dve šance na poistku, znova sa presadil na príjme v deviatej hre.

"Hral som tu počas celého turnaja naozaj dobre. Čeliť Rogerovi je vždy veľkou výzvou a musím byť proti nemu na výkonnostnom vrchole, ak chcem uspieť," povedal po zápase Djokovič.

Dvadsaťtriročný Belehradčan Djokovič si pripísal 17. singlový úspech v rade vrátane Hopmanovho pohára. Potvrdil svoj hladký trojsetový úspech proti bývalému lídrovi svetového rebríčka Federerovi zo semifinále januárových melbournských grandslamových Australian Open, na ktorých si napokon vybojoval víťaznú trofej.

V bilancii zo vzájomných súbojov znížil na 8:13. Djokovič bol dvojkou podujatia v areáli The Aviation Club na adrese Al Garhoud. Federer je víťazom tohto turnaja z rokov 2003 - 2005 a 2007.

Víťazmi štvorhry sa stali ukrajinský tenista Sergij Stachovskij a Rus Michail Južnyj. V sobotňajšom finále deblovej súťaže si poradili s francúzsko-španielskym párom Jérémy Chardy, Feliciano López za 70 minút 4:6, 6:3, 10:3 (zápasový tajbrejk).

Dvojhra - finále:

Novak Djokovič (Srb.-2) - Roger Federer (Švaj.-1) 6:3, 6:3 za 72 minút

Štvorhra - finále:

Sergij Stachovskij, Michail Južnyj (Ukr./Rus.) - Jérémy Chardy, Feliciano López (Fr./Šp.) 4:6, 6:3, 10:3 (zápasový tajbrejk) za 70 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič opäť zdolal Federera, v Dubaji získal čistý hetrik