Del Potro sa prebojoval ako šiesty na Turnaj majstrov

Juan Martin Del Potro.
Juan Martin Del Potro. (Autor: SITA/AP)
TASR|26. okt 2012 o 11:12

Odhlásenie Rafaela Nadala z londýnskeho turnaja prihralo miestenku na prestížne podujatie Argentínčanovi Del Potrovi.

NEW YORK. Argentínsky tenista Juan Martin del Potro sa kvalifikoval na Turnaj majstrov (2012 Barclays ATP World Tour Finals), ktorý sa uskutoční 5.-12. novembra v londýnskej O2 hale.

Po odhlásení sa Rafaela Nadala sa stal del Potro šiestym úspešným kvalifikantom po Novakovi Djokovičovi, Rogerovi Federerovi, Andy Murrayovi, Davidovi Ferrerovi a Tomášovi Berdychovi.

Pre Del Potra to bude po tretí raz v kariére, čo sa zúčastní na záverečnom turnaji sezóny. V roku 2009 dosiahol najlepší výsledok postupom do finále. Kvalitne podávajúci juhoamerický tenista v tejto sezóne na okruhu ATP získal tri tituly - na Open 13 v Marseille, na Estoril Open a nedávno na Erste Bank Open vo Viedni.

Del Potro momentálne štartuje na turnaji Swiss Indoors Basel, kde sa po víťazstve nad Američanom Brianom Bakerom po setoch 7:5 a 6:1 prebojoval do štvrťfinále.

"Pre mňa je to darček za celoročné úsilie," povedal víťaz US Open 2009 a aktuálne ôsmy hráč svetového rebríčka ATP. "Byť účastníkom tohto turnaja pre mňa veľa znamená. Na tom turnaji súperí len osem hráčov. Osmička najlepších v danej sezóne, takže je to pre mňa veľmi dôležité. Som rád, že môžem byť opäť pritom. V Londýne budem bojovať proti veľkým menám a možno sa znovu dostanem do ďalšieho finále."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Del Potro sa prebojoval ako šiesty na Turnaj majstrov