Del Potra opäť trápi ľavé zápästie

Argentínčan Juan Martín Del Potro sa zdravotne trápi.
Argentínčan Juan Martín Del Potro sa zdravotne trápi. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. feb 2014 o 16:16

Juan Martín Del Potro odstúpil z duelu s Indom Somdevom Devvarmanom v 1. kole dvojhry na turnaji v Dubaji.

DUBAJ. Argentínsky tenista Juan Martín Del Potro opäť má problémy s ľavým zápästím, pre ktoré nútene pauzoval od januárových grandslamových Australian Open do turnaja v Rotterdame (10. - 16. februára). V Melbourne prehral v 2. kole, v Holandsku vo štvrťfinále.

"Naozaj sa necítim dobre. To zápästie ma veľmi bolí a všetci vedia, čo sa mi stalo pred štyrmi rokmi s tým druhým," podotkol hrdina newyorských US Open 2009 Del Potro na tlačovej besede po tom, ako za stavu 6:7 (3) odstúpil z duelu s Indom Somdevom Devvarmanom v 1. kole dvojhry na podujatí v Dubaji v SAE.

Juhoameričan s námahou potláčal slzy. "Mal som to dnes fakt náročné. Snažil som sa zo všetkých síl, ale nemohol som byť hráčom, akým som chcel," skonštatoval 25-ročný 5. muž svetového rebríčka a predznamenal, že zamieri za lekárom Richardom Bergerom do americkej Minnesoty. Naposledy za ním bol koncom januára.

Del Potro v roku 2010 pre pravé zápästie absolvoval len tri turnaje, podstúpil operáciu. Teraz priznal, že by nepokračoval ani po prípadnom zisku prvého setu: "Obmedzovalo ma to priveľmi."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Del Potra opäť trápi ľavé zápästie