Davisov pohár: Dominik Hrbatý vyrovnal stav na 1:1

Dominik Hrbatý po víťazstve nad Nodarom Itonišvilim vyrovnal stav stretnutia Davisovho pohára medzi Slovenskom a Gruzínskom na 1:1  po piatkových dvojhrách.
Dominik Hrbatý po víťazstve nad Nodarom Itonišvilim vyrovnal stav stretnutia Davisovho pohára medzi Slovenskom a Gruzínskom na 1:1 po piatkových dvojhrách. (Autor: SITA, AP)
SITA|11. apr 2008 o 20:23

BRATISLAVA 11. apríla (SITA) - Slovenskí tenisti po šiesty raz v rade v Bratislave nastúpia na sobotňajšiu štvorhru v rámci stretnutia Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov za vyrovnaného stavu ...

BRATISLAVA 11. apríla (SITA) - Slovenskí tenisti po šiesty raz v rade v Bratislave nastúpia na sobotňajšiu štvorhru v rámci stretnutia Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov za vyrovnaného stavu 1:1 - tentoraz proti Gruzíncom v dueli finálového 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny. V piatok po „maratónskej“ prehre tímovej jednotky domácich Lukáša Lacka s dvojkou hostí Iraklim Labadzem vyrovnal rekonvalescent Dominik Hrbatý v zápase s debutantom v tejto súťaži. Niekdajší 12. hráč svetového rebríčka (teraz až 199. miesto) zdolal 1233. muža súčasného renkingu Nodara Itonišviliho bez výraznejších ťažkostí za 81 minút 6:4, 6:4, 6:4.

Tridsaťročný Bratislavčan Hrbatý, ktorý zo zdravotných dôvodov vynechal septembrový barážový súboj proti Kórejskej republike, v premiérovom vzájomnom zápase s 20-ročným rodákom z Tbilisi upravil na antuke pod zatiahnutou strechou v Sibamac aréne NTC svoju singlovú bilanciu v boji o "šalátovú misu" na 26 triumfov pri 11 prehrách. Už len jeden úspech vo dvojhre mu teda chýba na presné okopírovanie štatistického výkazu Karola Kučeru. Držiteľ šiestich titulov z okruhu ATP Hrbatý absolvoval od septembra dve operácie pravej ruky a v DP pred vlastným publikom hral premiérovo od 24. septembra 2006. Po prvý raz od júla 1999 účinkoval v pozícii dvojky kádra pod vedením kapitána Miloslava Mečířa.

Na úvod programu úvodného z troch dní duelu SR - Gruzínsko podľahol Lacko niekdajšiemu 42. tenistovi počítačového poradia Iraklimu Labadzemu 6:4, 6:7 (6), 6:3, 3:6, 17:19. Duel trval 284 minút, čím bol výrazne prekonaný doterajší rekord (organizujúcou Medzinárodnou tenisovou federáciou ITF podchytené od sezóny 2002, vrátane) v daviscupovej histórii SR - prešovská štvorhra zo septembra 2002 proti Rumunsku sa ťahala 248 minút. Navyše, 77 gemov je druhým najvyšším údajom v celej histórii tejto súťaže od zavedenia tajbrejku v roku 1989 (pred sedemnástimi rokmi v Bolívii 82 hier).

Na sobotňajšie štvorhry boli nominovaní Michal Mertiňák s Filipom Poláškom proti Labadzemu a Itonišvilimu. Začiatok bude o 14.00 h, vstupenka stojí 100 Sk.

Hlasy

Dominik Hrbatý: "Bol som trochu unavený z toho dlhého čakania na svoj zápas. Na začiatku som mal problémy s očami pri zaostrovaní na loptičky, neskôr sa to zlepšilo. Bol to zápas najmä o servise, v ktorom som sa v posledných tréningoch veľmi zlepšil. Musel som si dávať pozor na každú loptičku, lebo súper tiež dobre podával a nehralo sa na viac ako dva-tri údery. Gruzínec riskoval, strieľal údery, hral vabank. Občas mu to padalo, ale neskôr prišli jeho chyby. Ten zlepšený servis ma teší. Viem, že na ďalších turnajoch sa už budem môcť oň oprieť. Čo sa týka predchádzajúceho duelu, Lukáš nemal dať Labadzemu šancu dostať sa do zápasu. Ten to ako skúsený tenista využil. Škoda, musíme dať teraz Lukáša rýchlo dokopy, lebo prehrať z mečbalov nie je nič príjemné."

Miloslav Mečíř

SLOVENSKO - GRUZÍNSKO 1:1 po piatkových dvojhrách

Lukáš Lacko - Irakli Labadze 6:4, 6:7 (6), 6:3, 3:6, 17:19 za 284 minút

Dominik Hrbatý - Nodar Itonišvili 6:4, 6:4, 6:4 za 81 minút


Sobotňajší program (14.00 h):

Štvorhra:

Michal Mertiňák, Filip Polášek - Irakli Labadze, Nodar Itonišvili

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Davisov pohár: Dominik Hrbatý vyrovnal stav na 1:1