Cristiano Ronaldo rýchlejší ako Puskás

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo (Autor: SITA/AP)
Ladislav Harsányi|6. feb 2011 o 20:52

Nikomu v histórii Realu Madrid sa nepodarilo streliť 50 gólov tak rýchlo ako Cristianovi Ronaldovi.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom SME.

BRATISLAVA. Čo zápas, to gól. Takmer stopercentne to platí o Cristianovi Ronaldovi. Na 50 gólov v drese Realu potreboval len 51 zápasov. Nechal tak za sebou legendy klubu Ferenca Puskása (trvalo mu to 54 zápasov) a Alfreda Di Stéfana (56 stretnutí).

„Myslím si, že nie Messi, ale C. Ronaldo je Di Stéfanom 21. storočia. Nevymenili by sme ho za nikoho,“ citoval športového riaditeľa Realu Jorgeho Valdana Eurosport. „Obaja sú vysoko kvalitní, je privilégiom Primera Division, že ich má,“ dodal.

V sobotu utiekol Lionel Messi Ronaldovi zásluhou hetriku o dva góly. O necelých 24 hodín však nabudený Portugalčan odpovedal dvoma zásahmi a dal si dodatočný darček k sobotňajším 26. narodeninám. Vedie spoločne s Messim streleckú tabuľku s 24 gólmi.

„Má fantastickú sezónu,“ vyzdvihol ho aj tréner José Mourinho. Kým Messi sa vyjadril, že korunu kráľa strelcov nepovažuje za prioritu, C. Ronaldo sa netají ambíciami prekonať španielsky rekord. Jeho spoludržiteľmi sú Telmo Zarra (Athletic Bilbao, sezóna 1950/1951) a Hugo Sanchez (Real Madrid, 1989/1990), ktorí finišovali s 38 gólmi.

Pred Ronaldom je ešte šestnásť ligových zápasov. Ak sa chce stať novým rekordérom, musí v nich prekonať súperových brankárov pätnásťkrát.

Výsledky nedeľňajších stretnutí 22. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže - Primera División:

FC Valencia - Hercules Alicante 2:0 (1:0)

Góly: 43. Aduriz, 53. A. Costa

FC Sevilla - Málaga 0:0

Real Madrid - San Sebastian 4:1 (3:0)

Góly: 21. a 42. Cristiano Ronaldo, 8. Kaká, 89. Adebayor - 72. Tamudo

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Cristiano Ronaldo rýchlejší ako Puskás